Ciąża czy nie.. pomocy

Dziewczyny!

Obecnie jestem 5 dni po terminie spodziewanej miesiaczki.. do tej pory wykonałam już 5 testów i wszystkie negatywne. Test wykonany dziś rano o czułości 10, też negatywny..chyba.. przez moment miałam wrażenie, że widzę tam 2 kreseczkę ale już sama nie wiem.. nie ukrywam, że bardzo chciałabym być w ciąży.. ogólnie czuje się inaczej niż "normalnie" przed miesiączka.. przy dotyku mam delikatnie obolałe piersi, gdzie zwykle przed okresem są mocno powiększone i ciągle bardzo bolesne. Mam też większy apetyt a wieczorami czuje delikatne mdłości.. sama już nie wiem czy sobie sama nie wmawiam tych objawów. Byłam ostatnio przeziębiona i zapewne to jest przyczyną opóźnienia, ale i tak gdzieś po cichu marzę, że może jednak..

Od razu dodam, że w tym tygodniu nie mam możliwości udać się do laboratorium i zrobić betę z krwi.. I nie wiem też czy jest sens kupować kolejne testy ciążowe czy odpuścić

Jak było u Was? Czy któraś miała taki przypadek, że tak czułe testy po takim czasie były negatywne a jednak była w ciąży?

ja widzę dwie ale warto sprawdzić u lekarza albo testem z krwi 

wydaje mis ie ze sa dwie ale zawsze mozna wykonać badanie krwi lub poprostu wizyta u ginekologa która tak czy siak bedzie nie unikniona;) a jeśli jest juz 5 dni po terminie to byłby niespełna 5 tydzień 

Oczywiście że widać słabą druga kreseczkę ;) u mnie tez tak było. Ja potem poszłam zrobić test z krwi BetaHCG czy dobrze rośnie żeby potwierdzić czy ciąża nie jest pozamaciczną ;)

Ja też widzę druga kreskę. Wydaje mi się, że nie ma znaczenia że 5 dni po planowanej miesiączce bo jak sama wspomniałaś byłaś przeziębiona a to mogło przestawić Twój organizm  no i w innym dniu dojść do zapłodnienia. Ja miałam tak podczas drugiej ciąży, zrobiłam test nic nie było i po dłużej chwili dopiero bardzo blada druga kreska, zrobiłam na drugi dzień test i tak samo a poszłam zrobić krew i potem ginekolog i się okazało, że jednak ciąża.

Mi również się wydaje że widać drugą kreskę. To byłby 5 tydzień ciąży więc można zrobić test z krwi BetaHCG.

U mnie było podobnie zrobiłam test wyszła jedna kreska drugiej nie było widać albo było tak słabo tylko ze nie zauważyłam..wrzucilam test do torebki..po kilku dniach natrafiłam na ten test I ku mojemu zdziwieniu był 2 kreski....tak więc Gratuluje bo ja widzę tutaj do kreski kochana.

doniwe takie testy po czasie raczej nie sa wazne. Przynajmniej ja słyszałam zeby na test patrzec najlepiej do 5 minut chyba czy jakoś tak wtedy on jest wiarygodny bo po czasie to juz niebardzo. No chyba ze u Cb sie akurat pokryło z ciążą :)

Dokładnie widać druga kreskę ale taki test jest chyba ważny do około 5 minut po wykonaniu też zależy od testów zrób kolejny albo wykonaj badanie beta HCG :) trzymany kciuki :)

U mnie to w obu przypadkach jak robilam test to szybko byly dwie czerwone kreski nie musialam czekac nawet jak robilam drugi test to w zssadzie polozylam na polce i juz szla druga kreska;)

Tyle ze my sie naczekalismy dlugo na te dwie kreski.

Aniss no czasami tak jest że człowiek musi wiele przejść żeby potem było dobrze ;) się najważniejsze że się Was udało i macie swoje pociechy w domu ;)

Najlepiej zrobic test ciążowy z krwi i odrazu sytuacja będzie dużo jaśniejsza bez zastanawiania sie

Nawet blada druga kreska to ciąża. A na tych zdjęciach widać właśnie taką. Gratuluję 

Dla pewności możesz zrobić betę lub kolejny test zwykły no i oczywiście poszukać ginekologa u którego chciałabyś prowadzić ciążę. 

Daj znac jak juz bedziesz wiedziala co sie okaze czy to faktycznie ciąża czy jakiś inny powod spozniajacej sie miesiaczki

a ja tak sobie mysle że dopiero u Anetki w domu są emocje;) jesli chdozi o ten wynik testu;) 

trzymam kciuki za pozytywny wynik

Dla pewności zawsze warto zrobić badania krwi :) 

Warto do ginekologa pójść 

Ja trzymam kciuki i czekam na pozytywne informacje Ty zdecydujesz czy zrobisz test z krwi czy powtórzysz test czy może udasz się na badania :) 

Tak czy siak z jakiegos powodu @ nie ma wiec lekarz bedzie wskazany;)

Test z krwi zawsze warto zrobić nawet jak widać piękne 2 kreski. Ja to robiłam od razu test beta HCG żeby wykluczyć ciążę pozamaciczna. Jakoś to mnie stresowało mocno na początku