Obecnie jestem 5 dni po terminie spodziewanej miesiaczki.. do tej pory wykonałam już 5 testów i wszystkie negatywne. Test wykonany dziś rano o czułości 10, też negatywny..chyba.. przez moment miałam wrażenie, że widzę tam 2 kreseczkę ale już sama nie wiem.. nie ukrywam, że bardzo chciałabym być w ciąży.. ogólnie czuje się inaczej niż "normalnie" przed miesiączka.. przy dotyku mam delikatnie obolałe piersi, gdzie zwykle przed okresem są mocno powiększone i ciągle bardzo bolesne. Mam też większy apetyt a wieczorami czuje delikatne mdłości.. sama już nie wiem czy sobie sama nie wmawiam tych objawów. Byłam ostatnio przeziębiona i zapewne to jest przyczyną opóźnienia, ale i tak gdzieś po cichu marzę, że może jednak..
Od razu dodam, że w tym tygodniu nie mam możliwości udać się do laboratorium i zrobić betę z krwi.. I nie wiem też czy jest sens kupować kolejne testy ciążowe czy odpuścić
Jak było u Was? Czy któraś miała taki przypadek, że tak czułe testy po takim czasie były negatywne a jednak była w ciąży?
wydaje mis ie ze sa dwie ale zawsze mozna wykonać badanie krwi lub poprostu wizyta u ginekologa która tak czy siak bedzie nie unikniona;) a jeśli jest juz 5 dni po terminie to byłby niespełna 5 tydzień
Oczywiście że widać słabą druga kreseczkę ;) u mnie tez tak było. Ja potem poszłam zrobić test z krwi BetaHCG czy dobrze rośnie żeby potwierdzić czy ciąża nie jest pozamaciczną ;)
Ja też widzę druga kreskę. Wydaje mi się, że nie ma znaczenia że 5 dni po planowanej miesiączce bo jak sama wspomniałaś byłaś przeziębiona a to mogło przestawić Twój organizm no i w innym dniu dojść do zapłodnienia. Ja miałam tak podczas drugiej ciąży, zrobiłam test nic nie było i po dłużej chwili dopiero bardzo blada druga kreska, zrobiłam na drugi dzień test i tak samo a poszłam zrobić krew i potem ginekolog i się okazało, że jednak ciąża.
U mnie było podobnie zrobiłam test wyszła jedna kreska drugiej nie było widać albo było tak słabo tylko ze nie zauważyłam..wrzucilam test do torebki..po kilku dniach natrafiłam na ten test I ku mojemu zdziwieniu był 2 kreski....tak więc Gratuluje bo ja widzę tutaj do kreski kochana.
doniwe takie testy po czasie raczej nie sa wazne. Przynajmniej ja słyszałam zeby na test patrzec najlepiej do 5 minut chyba czy jakoś tak wtedy on jest wiarygodny bo po czasie to juz niebardzo. No chyba ze u Cb sie akurat pokryło z ciążą :)
Dokładnie widać druga kreskę ale taki test jest chyba ważny do około 5 minut po wykonaniu też zależy od testów zrób kolejny albo wykonaj badanie beta HCG :) trzymany kciuki :)
U mnie to w obu przypadkach jak robilam test to szybko byly dwie czerwone kreski nie musialam czekac nawet jak robilam drugi test to w zssadzie polozylam na polce i juz szla druga kreska;)
Tyle ze my sie naczekalismy dlugo na te dwie kreski.
Test z krwi zawsze warto zrobić nawet jak widać piękne 2 kreski. Ja to robiłam od razu test beta HCG żeby wykluczyć ciążę pozamaciczna. Jakoś to mnie stresowało mocno na początku
Forum dla rodziców - sprawdź dlaczego warto się na nim udzielać
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim
doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji
ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum
rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować.
Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem,
pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce
dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne
informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić
się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej
porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna
strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest
na miejscu.
Forum dla mam - dlaczego warto dołączyć do społeczności mam Canpol babies
i wymieniać się poradami
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na
tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz
uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej
doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam
to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże.
Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają
doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat
rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają
wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże
lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię
kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i
zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka,
odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca
Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci,
którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą
podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości
do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać
odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię
interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach.
Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum
dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne
i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów
Canpol babies.