Ciąża i zabawy z trzylatkiem

Chcę mieć różnicę w wieku swoich dzieci 2-3 lata. Mam nadzieję, że sobie poradzę z opieką nad nimi.

taka różnica jest wg mnie najlepsza

mysle ze z moim 3 latkiem juz bym sobie poradzila , gorzej gdyby byl np chory to potrzebuje wiecej troski

ja bardzo uwielbiam bawić się z dziećmi :slight_smile:

U mnie będzie różnica 4,5. Kiedyś myślałam że najlepsza różnica to 2 latka. TGeraz jestem bardziej za 4 - dziecko jest bardziej samodzielne. Samo może zejść ze schodów, gdy sie je o coś poprosi to może pomóc a nie że za jednym się jeszcze biega a drugie się nosi.

Zdecydowanie zgadzam się z Tobą cztery lata to rewelacyjna różnica wieku (sama jestem w takiej sytuacji między moimi córeczkami jest dokładnie cztery lata i 10 dni różnicy;)).

inni mówią, że im mniejszy wiek to lepiej dzieci się dogadują a ja nie jestem takiego zdania mam siostre starszą o 5 lat i drugą o 4 lata i jakoś dobrze się dogadujemy,

Byle by się nie wysilać i nie gimnastykować

Po miedzy mna a moim rodzenstwem jest duza roznica. Bo ponad 16 lat

Duzo jest zabaw na siedzaco

Można razem układać klocki, wyjść na spacer jest wiele sposobów na spędzenie wspólnego czasu.
Na pewno taka różnica wieku miedzy dziećmi jest genialna.

Zawsze można wymyślić jakieś fajne zabawy

Mojemu synkowi do trzech latek jeszcze dużo brakuje…

W wysokiej ciązy podnoszenie nawet roczniaka jest trudne

mojemu do trzech też jeszcze trochę brakuje ale szybko zleci mam nadzieję

Mozna grać w gry słowne np: kim jestem? zgadnij jaki przedmiot mam na myśli, wymyslanie wspólnych historii, Możliwości wiele

Ja mam w domu córkę która ma rok i trzy miesiace puki co nie jest ciezko mi sie nia zajmowac mam nadzieje ze tak pozostanie do konc ai nie bede miala przeciwwskazan do noszenia małej.

ja swojego dwulatka na szczęście podnosić nie muszę, ale moja siostra nosząc Synka i będąc w drugiej ciąży poroniła… może to nie zupełnie wina obciążenia itp ale m.in

wszystko przed nami, mam nadzieję że damy sobie radę

Moja kuzynka jest w ciąży a ma takiego 20 miesięcznego malucha. Ciężko ma bo i go podnosi i musi się z nim bawić a już brzuch przeszkadza. Zawsze chciałam mieć małą różnicę wieku między dzieciakami ale teraz stwierdzam, że to ciężka sprawa. Sama mam bliźniaki więc problem z głowy :slight_smile: