Ciąża mnoga

oj nie wiem czy bym sobie dała rade z dwoma maluszkami

to na pewno wielkie wyzwanie ale kobiety są silne, dlatego na pewno poradzą sobie w każdej sytuacji

mój mąż ma brata bliźniaka i u niego w rodzinie zawsze jeden z bliźniaków ma bliźniaki… u nas na szczeście ciąża pojedyncza… myślę, ze z dwójką maluchów jest na prawdę trudno…

to moja 3 ciąża wszytskie pojedyńcze

Jestem w drugiej ciąży i pojedyncze wszystkie. Przy takich bliźniaka dużo roboty a teraz jeszcze o trojaczkach czytałam ze urodziły się . Oj nie wiadomo gdzie ręce wsadzić

wiem co to bizniaki nie po sobie ale po bratowej ma 4 latke i 2x2dwu latke jednojajowe takze jestem pelna podziwu dla nich bo to ogromne wyzwanie , nie raz z nimi zostaje wiec wiem o czy mowie i oczy dookola glowy to malo a juz na podworku to wogole ale mimo wszystko urocze sa szczegolnie jak probuja klamac ktora jest ktora bo ciocia ma problemy z rozroznieniem

ja znam mame ktora ma trojaczki

podwojna ciaza podwojne szczęście ale i obowiązki:) ale czego się nie robi dla dzieci:)

Dla mnie taka wiadomość byłaby szokiem:)

Podwójne szczęście , ale dla świeżej mamy wyzwanie.

Marzę o bliźniakach

mój mąż ma brata bliźniaka dwujajowego… nawet nie są podobni… nikt nie wierzy że to rodzeństwo a co dopiero bliźniacze…

mnie przerażała myśl o ciąży mnogiej za pierwszym razem, a teraz chyba juz mniej

Bałam się pierwszego USG u ginekolog, że się okaże że będę miała bliźnięta

Wolałabym jednak szczęście pojedyncze :wink: Ale jak się zdarzy, to będziemy się cieszyć!

Marzyło mi się to za nim w ciąże zaszłam. Później mi się już odechciało jak sobie 2 wyobraziłam w brzuchu a po jednym miałam dość przy końcówce

Ciąża mnoga to coś pięknego ale niestety dużo bardziej wymagająca zarówno w ciąży jak i po urodzeniu

A ja zawsze chciałam mieć od razu bliźniaki :slight_smile: mam dwóch synków i jestem przeszczęśliwa a teraz też po latach doszło do mnie, ze ciąża bliźniacza jest tak na prawdę cały czas zagrożona i trzeba być bardzo ostrożnym

Ciąża mnoga wiąże się ze sporym ryzykiem ale kiedy już taka zaistnieje to należy się cieszyć - nic nie dzieje się bez przyczyny…

Wszystkiego są plusy i minusy. Raz się jest w ciąży. Co do brzuszka to nalezy pamiętać iż masa urodzeniowa dzieci z ciąży mnogiej jest zazwyczaj niższa niż pojedynczego płody