Ciążowa rewolucja, czyli jak zmienia się Twoje ciało?

Będąc w pierwszej ciąży, wielokrotnie się dziwiłam, kiedy zauważałam kolejne zmiany w swoim ciele. Na wiele byłam przygotowana, słuchając opowieści koleżanek, jednak wiele zmian mimo wszystko mnie zaskoczyło. 

mnie włosy strasznie wypadały brzuch maly niałam paznokcie bez zmian

u mnie w obu ciążach włosy stały się bardziej lśniące i mniej się przetłuszczały

moje wlosy podczas ciazy byly bardzo piekne, geste i puszyste ale niestety teraz wypadaja:(

Witam…fajna porada dla przyszlych mam:)…ja pod koniec ciazy nie wygladalam najgozej tylko czasem puchly mi nogi:/…a co do wlosow to nie wzmocnily mi sie w czasie ciazy jakos tego nie zauwazylam…

Mi zaczęły wypadać włosy jeszcze w ciąży - burza hormonów. Tak od 4 miesiąca. Niektórym kobietom się wzmacniają, a niektórym wypadają. Ale widzę, że jeszcze jedna taka strata po porodzie.

W ciąży moje włosy bardzo się wzmocniły, mam je takie nadal. Bardzo się z tego cieszę, bo przed ciążą miałam bardzo słabe. Teraz boję się tego wypadania. To samo z paznokciami, są piękne jak nigdy dotąd. W ciąży dużo nie przytyłam, ale pojawiły się brzydkie rozstępy mimo, że stosowałam różne kremy i balsamy. Ciało w ciąży przechodzi ogromne zmiany

Ja najbardziej nie lubiłam w ciąży objętości mojego brzucha. W każdej ciąży był on wielki. Zazdrościłam mamom, które miały zgrabny mały brzuszek.

Nogi pod koniec ciąży to kolejny problem, mi strasznie puchly i wogóle…
Mój ierwszy synek miła 3100 a drugi 4320 … Więc dużo większy, a przytylam mniej, brzuch miałam duży.

ja na razie jestem chuda tylko bruszek mi wystaje

Jeśli masz możliwość to sobie kup, bo pomaga, choć mała ulga.co prawda teraz jest już chłodniej to z tymi opuchnieciami nie jest tak strasznie jak latem. W zimie jak byłam w ciąży nie smarowalam, a latem nie szło wytrzymać.

Piersi do tej pory nie zmieniły swojego rozmiaru, jestem w 7m-cu ciąży, za to jest mnóstwo rozstępów i codziennie pojawia się kilka kropli siary.

mnie w ciaży mało bolały łydki. Może z dwa czy trzy razy przez całą ciąże. W ciąży miałam ladne paznokcie i włosy. Po porodzie nieststy włosy juz takie piękne nie były. Zaczely kilogramami mi wypadać.

Moje piersi w ciąży rosły i rosły… A po to już wogóle, gdy karmialam… Miałam kiedyś foto, dopiero wtedy sobie uzmyslowilam jakie one są naprawdę wielkie… Teraz mam już normalne, prawie :wink:

no sa wielkie:P a pozniej dochodza do swoich rozmiarow albo robia sie jeszcze mniejsze:P

Mi włosy najpierw trochę wypadały (mógł to być przypadek) a potem były piękne i mocne. Zaczęły mi wypadać dopiero po porodzie. Po cesarce miałam strasznie spuchnięte nogi- jak 2 bale. Powoli opuchlizna schodziła ale trochę czułam się jak słonica :slight_smile:

Włosy zaczęły mniej wypadać, ale jakoś szczególnie ich stan się nie poprawił

mnie w pierwszej ciąży włosy nie wypadały, przeciwnie zrobiły się jakby bardziej lśniące i szybciej rosły, zaczęło się kilka tygodni po porodzie… normalnie wypadały mi garściami ;( teraz też nie wypadają

To normalne dziewczyny. Hormony po porodzie się unormuja i nie będą wypadac, będą jak przed, jak zawsze.

Ja też tak miałam, włosy trzy miesiące po porodzie zaczęły mi się sypać. Teraz wracają do normy.