Moja córka miala ciemieniuche, nie jakaś wielka, ale jednak. Uzywalam sprayu baby cup. Malej urosły włosy i nie zwracałam już takiej uwagi, a dzisiaj się przyjrzalam. Ona ma nadal ciemieniucha. Ma pół roku. Czy to nie powinno dawno jej przejść? Martwić się czy ma jeszcze czas na zniknięcie? Moze spróbuje sposobu z oliwka i wyczesywaniem. Moze okaże się skuteczny?
Ciemieniucha lubi się nawracać najczęściej przy suchej skórze głowy warto nawilżać to miejsce po kapieli
U nas córeczka ma 2 lata i nadal ma ciemieniuche, trzeba nawilżać, najlepiej oliwka wyczesać i umyć głowę
My na szczęście nie mieliśmy tego problemu. Szybko pozbyliśmy się ciemieniuchy i już nie nawróciła.
Ja zobaczę jak będzie u nas się liczę że jakby co to też szybko damy sobie z nią radę
Moja córeczka miała ciemieniuchę, i niby się jej pozbyliśmy, a ona co jakiś czas powracała, więc to chyba jest normalne.
Jak nawraca to warto skonsultować się z dermatologiem i przepisze coś silniejszego na receptę
u ans szampon z emotpic pomógł nie ma nic, czyściutka główka jest
To super ale nie raz mówią że na jedno są dobre takie produkty ale na drugie wysuszają skórę głowy
No właśnie my też chyba musimy się skonsultować z dermatologiem bo mamy już ponad 3 miesiące ciemieniuchę. Ona znikała tylko co jakiś czas powraca.
To koniecznie bo jak nawraca to znaczy że leki zwykle są za słabe i potrzebuje czegoś silniejszego
U mnie już coraz mniej się to pojawia , nie konsultowaliśmy z dermatologiem, daj znać co wam powie...
masz rację dlatego mówię że u nas działa
jeśli powraca to najlepiej skonsultować z dermatologiem
a dobrze myjesz głowę dziecku? bo ja nigdy nie miałam problemu z ciemieniuchą u dzieci ale zawsze to głowę mylam porzadnie żeby sie nic nie narobiło właśnie
Warto dobrze też wyczesać po myciu jak jest dziecko małe to masaż szczotka z oliwka okrężnymi ruchami
U mnie sprawdziło się emolium i ziajka na ciemieniuche
Emolium jest ogólnie dobre ale są tańsze zamienniki równie dobre które się bardzo dobrze sprawdzają więc nie ma co przepłacać w tej sprawie
jakie są zamienniki ?
Właśnie tez jestem ciekawa