Ciepła kołdra jakie polecicie

Czy możecie polecić ciepłe kołdry? Jestem totalnym zmarźluchem i spię nawet teraz w ciepłe dni. 

Ja niestety nic ciepłego nie polecam bo ciepłych kołder nie używam na co dzień takie zwykłe zwiewne delikatne lekkie kołdry tym bardziej teraz w okresie lewym nawet zdarza mi się spać pod samym kocem a jeżeli już pod kołdrą to Staram się wybierac  do nich pościele z domieszką takich śliskich i chłodniejszych materiałów może nie całkiem ale właśnie z domieszką aby  faktycznie czuć fajny chłodek i ulgę  w te duszne i gorace wieczory i noce

Ja jeżeli chodzi o kołdry to wole takie standardowe, nie jakieś ciepłe.. Ale koleżanka kiedyś polecała mi z lidla taka co się na lato odpina i jest cienka , a na zimę się dopina i wtedy jest gruba. ;) 

Mam z jydla i się sprawdza

Ja tez należę do osób którym jest zimNo ale do spania nie mam jakieś specjalnej kołdry mam standardowa :) 

do spania zawsze mam założone skarpetki jakos dziwnie mi spać bez 🙈🙈 

w chlodniejsze dni jak była potrzeba to brałam koc dodatkowo a tak w letni dni sama kołdra starcza 

Ja kiedyś miałam kołdrę puchową i była bardzo ciepła. Teraz mam standardową i jest wystarczająca;)

Ja mam kołdrę kupiona w sklepie medycznym przede wszystkim zależało mi na tym aby była antyalergiczna natomiast druga bardzo ważna rzecz to było to żeby kołdra była całoroczna i jest super bo w lecie jest idealna a w zimie jest mi super ciepło polecam udać się do takiego sklepu 

ja mam standardową ale przeciw alergiczną, bo uważam że taka najlepsza

Moja tez przeciwalergiczne 

pierza już nie upierzesz w pralce wiec są plusy i minusy 

O tak pierze nie nadaje się do pytania. Ja lubię te kołdry 2w1 jest cieńsza i grubsza albo można złączyć dwie razem 

Ja mam kołdrę z yusk z tych bardzo ciepłych i naprawde jest fajna, nie jest gruba ale daje dużo ciepła;P

Ja nawet nie wiem jaką mam ale wiem, że jak kupowałam to w sklepie dzieliły się na trzy poziomy ciepła I ja mam po prostu taką średnią. Jest ok.

Jeśli  możesz  sobie  pozwolić na taki koszt  to polecam z wełny. Całoroczna, nie zapocisz  się. Same plus  oprócz  ceny. Uważam, ze to najlepiej  wydane pieniądze 

Gosiałek a masz jakaś firmę na myśli? 

Wełniana kołdra to rzeczywiście dobra inwestycja. Daje dużo ciepła, ale jednocześnie odprowadza wilgoć z ciała. Do tego nie uczula tak jak się to zdarza z kołdrą z pierzem. A wełna ma właściwości antybakteryjne, więc nie trzeba jej prać jeżeli się jakoś mocno nie zabrudzi. My mamy wełniane kołdry, ale nie powiem z jakiej firmy, bo były kupowane wieki temu. U nas wszyscy śpią pod najcieńszymi kołdrami z myślą i to nam wystarcza.