Co gotujecie na obiad w upalne dni?

Ja kiedyś robiłam “schabowego” z kalafiora. Kroimy w plastry, doprawiamy i obtaczamy w jajku i bułce. No i nas nie porwał ten smak, wolę tradycyjnie gotowanego z masłem i bułką tartą, niby podobnie a robi różnicę.

Ja w tej ciąży to w ogóle nie mam pomysłu na obiady, na samą myśl robi mi się nie dobrze, ale coś trzeba jeść, więc robię zawsze najprostsze rozwiązania.

Robi robinia to dużą. Nawet ten w różyczkach usmażony smakuje inaczej niż te steki z kalafiora

1 polubienie

Ja patrzę byle było szybko i najlepiej w jednym garnku :rofl:

2 polubienia

I żeby jeszcze jak najmniej sprzątania później było :rofl:

No tak, ciasto, to najlepiej jak jest takie, żeby wszystko wrzucić do miski, zmiksować mikserem i do pieczenia na blaszkę, a obiad pokroić, wrzucić do gara, zalać wodą i też ugotować :rofl::rofl:

2 polubienia

Dokładnie, im mniej kombinowania, tym lepiej :smile:

1 polubienie

O tak, szybko, w jednym garnku i jeszcze żeby starczyło na jutro :smile:

2 polubienia

Dokładnie, ja teraz z młodą to tylko jak widzę jakiś przepis jednogarnkowego dania to zapisuje by wypróbować :slight_smile: im prościej tym lepiej

1 polubienie

Takie jednogarnkowe dania to naprawdę wybawienie, proste, szybkie i idealne przy małym dziecku.

1 polubienie

Ja bardzo często gotuję właśnie jednogarnkowe, maksymalnie 2 garnki czy garnek i patelnia. Rzadko kiedy używam kilku naczyń na raz :rofl:

A ja latem to bym mogla jesc tylko pomkdory ze smietana hehe

Mi się zdarza na 4 garnki, i wtedy od razu pełna zmywarka :grinning: podwójna robota

1 polubienie

:sweat_smile: oj tak mnie zmywarka też ratuje jak poszaleje w kuchni, tak to by mi się chyba nie chciało kombinować. Ale takie luksusy tylko w weekendy jak mam więcej czasu i męża który zajmie się młodą

To u mnie się nawet tyle nie zmieści :rofl:

1 polubienie

Nie wyobrażam sobie teraz życia bez zmywarki :rofl::rofl::rofl:

Mi często zupa tak wychodzi , wtedy na drugi dzień mam więcej czasu na porządki

To jest najlepsza rzecz jaką wymyślili :rofl:

1 polubienie

Najlepsze są takie zupy :smiley:

1 polubienie

Ja w sumie rzadko korzystam :rofl: ale głównie przez to, że mało naczyń brudzę przy gotowaniu i ganek, czy patelnię i tak myje na bieżąco.