Co jest najlepsze na muszki owocówki

Help. Co jest najlepsze na muszki owocówki (oczywiście bezpieczne w użyciu w mieszkaniu z dzieckiem) ?

Ocet winny i płyn do mycia naczyń. Robi się mieszkankę i wlewa do słoiczka. Najlepiej wykorzystać lejek z papieru, by meszki wpadały w pułapkę i już nie dadzą rady stamtąd wyjść 

Całe szczęście u nas rzadko się pojawiają , tez kiedyś stosowałam ten z octem jako tako działał 

My używamy takich leków jak na ziemiórki w roślinach. Na zwykle muchy mamy takie naklejki kwiatuszki na szybę z brossa

Ja słyszałam że ocet jest dobry

O occie slyszałam  ale jak pachnie ;) moze coś  o mniej  intensywnym  zapachu?

Bazylia i mięta odstraszają muszki. Warto trzymać sadzonki tych ziół w kuchni. 
No i pułapka na muszki ;)  do miseczki włożyć np. kawałek jabłka . Owinąć górę bandażem , można dodatkowo zrobić małe dziurki , ale tak czy inaczej  muszki wlecę do miski przez sam bandaż. Zapach owoców będzie wabił muszki w one zostaną w pułapce  

O a o tym nie slyszalam

Ja to robiłam tak że wlewalam płyn do naczyń z wodą i do tego wkładałam właśnie ja ko albo banana zamiast octu i działało 

MojeM bardzo ciekawy pomysł. Wypróbuję  go jutro  jak kupię  produkty.

O ciekawe

Ja wlewałam sok do słoika i robiłam lejek, ale nie działało to tak świetnie jak myślałam. Może sposób z płynem do naczyń i octem jest lepszy.

Gosiałek i jak? Pomogło ?

No właśnie ? Są rezultaty ?

Też jestem ciekawa czy pomogło 

Oby tak ja bardzo nie lubie tych muszek

ja zamówiłam takie ala klosze z siateczki i przykrywam jedzenie które stoi na wierchu lub na dworze 

Nie wiem czy u Gosiałka zadziałało, ale chyba sama muszę przetestować ten sposób, bo u nas ostatnio pojawiło się trochę muszek w kuchni.

U nas pojawiły się muszki  ,hhmm ale jakby  ciut większe od owocówek, czarne siedzą po ścianach, pieron wie skąd one się wzięły:/ 

Są takie też lepy zółte i muszki się przyklejają do tego.