Help. Co jest najlepsze na muszki owocówki (oczywiście bezpieczne w użyciu w mieszkaniu z dzieckiem) ?
Ocet winny i płyn do mycia naczyń. Robi się mieszkankę i wlewa do słoiczka. Najlepiej wykorzystać lejek z papieru, by meszki wpadały w pułapkę i już nie dadzą rady stamtąd wyjść
Całe szczęście u nas rzadko się pojawiają , tez kiedyś stosowałam ten z octem jako tako działał
My używamy takich leków jak na ziemiórki w roślinach. Na zwykle muchy mamy takie naklejki kwiatuszki na szybę z brossa
Ja słyszałam że ocet jest dobry
O occie slyszałam ale jak pachnie ;) moze coś o mniej intensywnym zapachu?
Bazylia i mięta odstraszają muszki. Warto trzymać sadzonki tych ziół w kuchni.
No i pułapka na muszki ;) do miseczki włożyć np. kawałek jabłka . Owinąć górę bandażem , można dodatkowo zrobić małe dziurki , ale tak czy inaczej muszki wlecę do miski przez sam bandaż. Zapach owoców będzie wabił muszki w one zostaną w pułapce
O a o tym nie slyszalam
Ja to robiłam tak że wlewalam płyn do naczyń z wodą i do tego wkładałam właśnie ja ko albo banana zamiast octu i działało
MojeM bardzo ciekawy pomysł. Wypróbuję go jutro jak kupię produkty.
O ciekawe
Ja wlewałam sok do słoika i robiłam lejek, ale nie działało to tak świetnie jak myślałam. Może sposób z płynem do naczyń i octem jest lepszy.
Gosiałek i jak? Pomogło ?
No właśnie ? Są rezultaty ?
Też jestem ciekawa czy pomogło
Oby tak ja bardzo nie lubie tych muszek
ja zamówiłam takie ala klosze z siateczki i przykrywam jedzenie które stoi na wierchu lub na dworze
Nie wiem czy u Gosiałka zadziałało, ale chyba sama muszę przetestować ten sposób, bo u nas ostatnio pojawiło się trochę muszek w kuchni.
U nas pojawiły się muszki ,hhmm ale jakby ciut większe od owocówek, czarne siedzą po ścianach, pieron wie skąd one się wzięły:/
Są takie też lepy zółte i muszki się przyklejają do tego.