U mojej córki Julii zauważyłam już jakoś zimą,zaczerwienienie warg sromowych. Myślałam, że to od pieluszki, bo mimo, że mała w dzień robiła siku do nocniczka, to na noc musiała mieć zakładanego pampersa. Także kupkę robi do pampersa, więc zrzucałam winę na pieluszkę i na to, że pewnie to pewnie ona ją podrażnia.
Teraz juz prawie wszędzie są wypisane normy.
dariolka masz racje, nieraz takie bzdury piszą w internecie, że człowiek blednie przed tym monitorem, dlatego najlepiej iść do lekarza i dopiero tam wysłucha co ma do powiedzenia. Cieszę się, że u Ciebie wyszło wszystko w porządku.
ja nie miałam norm przy tym co ważne…przy krzywej cukrowej,jak piłam glukoze,potem sie stresowałam zanim do lekarza poszłam z wynikami i okazało sie że słusznie obawiałam sie cukrzycy ciążowej.
w ogóle to ciężko u dziewczynek pobrać mocz do badań zwłaszcza u niemowlaków, trzeba po kikla woreczków kupic zeby sie udało.
ja mam akurat chłopaka
podklejenie woreczka na mocz u dziewczynki jest trudne jak byłam w szpitalu to nawet pielęgniarki miały z tym kłopot a ten klej na woreczku podrażnia delikatna skórę maleństwa ja wolałam zwykły pojemniczek i pilnować
te woreczki są okropne jak miałam małej pobrać mocz do badania to zużyłam chyba z 5 woreczków a mała tyle się przy tym napłakała
mnie sie udalo pobać u synka prosto do pojemniczka, fart jakich malo bo zdjełam pampersa a on siura puscil. U dziewczynek naprawde musi byc trudno pobrać.
oj łatwo nie jest
ja teraz w szpitalu musiałam małej łapać do pojemniczka
dobrze że moja mama mi pomogła. W łazience odkręciłysmy wodę, zdjeliśmy pieluszkę, ja ją trzymałam na rękach a mama łapała
no u dziewcyznki ciezko, wiadomo
Teraz mała woła już siku więc jest łatwiej ale jak była mniejsza to cierpliwość była konieczna.
ale na mocz są specjalne woreczki które się jakoś zachacza i w pieluch się wkłada. Można je kupić w aptece
narazie nie musiałam u córki robić badania moczu
gdy mały miał pól roku pediatra zalecił mi zrobienie badań i krwi i moczu. Lepiej chyba kontrolować, czy czasem dziecko nie potrzebuję jakiś witamin
jeśli maluch prawidłowo się rozwija i nie ma żadnych niepokojących objawów po co stresować go badaniami pobieranie krwi przecież nie należy do przyjemnych rzeczy
U mnie pediatra zaleca badania moczu czy krwi tylko i wyłącznie gdy są ku temu jakieś powody.
U nas jest podobnie jak chciałam dzieciom zrobić to poiedziała pani doktor że dzieci są zdrowe i ona nie widzi powodów
My na razie nie mamy problemów z moczem
warto co jakiś czas kontrolowac mocz