Co kupić dziewczynce na roczek

No w sumie racja jest to trochę niezręczne Ja lubię kogoś pytać co chce dostać bo lubię trafić wtrafiony prezent taki który wiem że na 100% się przyda ale faktycznie w drugą stronę jak ktoś ciebie pyta to momentami jest to trochę niezręczne bo nie wiadomo w  jakiej kwocie się określić

Ciuszkow mają duO bo mamusia kocha zakupy hahaha o bidon też można dokupić z tej samej serii co zestaw naczyń a dziecko i tak nie będzie pamiętać co dostało na roczek ;);) 

Basen z kulkami  super pomysł to fakt. U nas ciągle w użyciu. Fajny tez jest  pchacz ktory mozna potem  zamienić  na wózek  fla lalek.

No dla dziewczynki to super pomysl

Jak patrzę ile jest ładnych ciuszków dla dziewczynek to się trochę nie dziwię, że matki szaleją. Też bym pewnie więcej kupowała. A dla chłopców nie ma aż takiego wyboru, raczej wszystko na jedno kopyto.

Moja na roczek dostała wózek dla lalek, tipi, suchy basen. lalkę ze smoczkiem i butelką, arkę dummel, kostkę drewnianą sensoryczną. 

No to prawda dla dziewczynek są prześliczne ciuszki, ja co chwilę kupuje coś młodej.

Dziewczynki to można wystroić jak prawdziwe księżniczki :)

Oj tak można ale trzeba też mieć umiar we wszystkim bo czasami dziewczynce w wielkiej tiulowej spódniczce i bodach z falbanami może być po prostu nie wygodnie. Ja staram się zawsze ubierać dziecko wygodnie bo te wszystkie obcisłe jeansy i sztywne koszule jak dla mnie to porażka jak to dziecko ma w tym chodzić 

też nie lubię ubierać dzieci w jeansy, nie powiem bo ma kilka sztuk, ale staram się jednak ubierać leginsy, spodnie dresowe aby było jej wygodnie 

Ja jeansy na jakieś okazje tylko , do koszuli czy cos , tak bardOej na sportowo wole 

Też nie znoszę jeansów dla córki, ma od kuzynek  dużo tego ale leżą w kartonach.

Miałam ostatnio podobny dylemat- chrześniak ma już wszelkie samochody, jeździki i bardziej wartościowe zabawki, do tego sporo zabawek po rodzeństwie. Ostatecznie jako prezent dałam pieniądze, bo stwierdziłam, że nie ma sensu kupować jakiejś głupotki, którą dziecko rzuci w kąt. A tak to rodzice będą wiedzieli na co przeznaczyć te pieniądze, być może dołożą trochę i kupią coś, co faktycznie będzie użytkowane.