A co na sam bol sutkow ?? Tez te kompresy masc ??? Piotrus ma 10 tyg a od tygodnia tak szarpie podczas jedzenia w dzien najdluzsza przerwa bez cycusia to godzina tak mnie bola ze nawet dotkniecie biustonosza sprawia mi mega bol
zaciskam zeby zapieram sie nogami o lozko podczas karmienia ![]()
Oliwcia może spróbuj z tymi plastrami na brodawki
Oliwia a próbowałaś lecytyny np zwby rozrzedzic pokarm może masz gesty i on gdzies tam się że tak ujme zastaje pomimo że nie czuć że tak jest i może też jest jakiś zatkany kanalik sprawdzałaś?
Aiisa, te żelowe kompresy to czasami można dostać w aptece, widzę że na Gemini są właśnie firmy Lansinoh. Plus na allegro też da się znaleźć.
Rena o widzisz a ja nie wiedziałam że wgl jest coś takiego co prawda mam poduszkę żelowa można ją zamrozić i ma się okład chłodzący
Tylko nie można za bardzo schłodzić tych żelowych kompresów bo to też może być szok dla brodawek. Mogą źle zareagować na zbyt chłodne
Ja slyszalam o tych kompresach ale nigdy ich nie potrzebowalam wiec luzik
Przy komprsach powinny w zestawie być takie pokrowce chroniące nas przed kontaktem ze zbyt zimnym. To taki wygodniejszy odpowiednik mrożonej kapusty ![]()
Rene mrozonej kapusty nigdy nie uzywalam zawsze stosowalam naprzemienny prysznica badz po prostu oklady z pieluszki tetrowej. I zawsze przechodzilo …
Rena ale nigdy nie będą lepsze od tluczonej zimnej kapusty bo kapusta ma właściwości przeciwzapalne w tym soku dlatego się ją tlucze ![]()
To prawda zimna tłuczona kapusta działa cuda
też z niej korzystałam
Polecam maść z lanoliną, u mnie spradziła się maść z Lanshinosh.
Nie na każdego działa lanolina czasem mleko matki działa cuda
Kiedyś polecano bepanthen, ale wg mnie nie miał dobrego działania. Moje mleko miałam wrażenie że wysuszało i sutki pękały, przeszło samo jak brodawki się zahartowały.
Megg skóra może różnie reagować choć mleko mamy zwykle nawliza ładnie ma takie właściwości dlatego też poleca się na sucha skórę
niekiedy to kwestia przyzwyczajenia poersi do karmienia po prostu.
Dla każdego co innego pomaga
Rewelacyjna jest maść na brodawki od ziajki - jest to czysta lanolina, więc nie trzeba jej zmywać przed karmieniem ![]()
Ja mam naszykowaną Lanolinę 100. Moja szwagierka używała i bardzo zachwalała. Więc też się zdecydowałam na jego zakup ![]()
Magicznypazur jak wyprobujesz to daj znać czy się sprawdziła
Zużyłam łącznie dwa opakowania Lanoliny w ciągu dwóch miesięcy i więcej już raczej potrzebować nie będę, bo piersi się przyzwyczaiły i powiem tak, jak dla mnie rewelacja. Nie ma lepszej maści na poranione brodawki. Próbowałam wietrzyć, smarować własnym mlekiem, ale dopiero czysta lanolina pomogła.