Co nieco o emolientach

my też używamy, bo inne płyny do kąpieli córeczkę uczulają

Emolienty są bardzo delikatne dla skóry maluszka,my też je używamy

My używamy emolium od pierwszych chwil życia córeczki kondycja jej skóry po porodzie była straszna dzięki emolientą w miarę szybko uzyskaliśmy poprawę

Używamy emolientów do kąpieli i skóra córki jest milusia :slight_smile:

kupiłam już takie kosmetyki dla maluszka

Emolienty bardzo ułatwiają pielęgnację maluszków.

Zgodnie z zaleceniami położnych i doświadczonych koleżanek z aopatrzylam się w emolienty do codziennej pielegnacji

my do pol roku stosowalismy a pozniej zmienilismy na inne

Nie używałam i na razie nie muszę zmieniać metod pielęgnacji.

Emolienty delikatnie pielęgnują skórę malca

Nie używałam i nie widzę takiej potrzeby :wink:

a my uwielbiamy emolium bardzo nam pomogło w pierwszych dniach/tygodniach i miesiącach życia córeczki teraz gdy jest już starsza nieraz tez po nie sięgamy

Ja stosuje latopic

Z emolientami nie powinno sie przesadzac, glownie dla dzieci z azs, ja uzywalam dla córki tylko na początku bo miala bardzo sucha skore po porodzie

Nie korzystałam jeszcze z emolientów

A ja wychodze z zalozenia ze jesli nic sie zlego ze skora dziecka nie dzieje to nie trzeba uzywac emolientow

Na początku warto dodawać emolienty do kąpieli bo skóra malucha jest bardzo sucha. Z czasami można od tego odstąpić. Kiedyś używało się mydełka i oliwki i też skóra niemowląt była zdrowa i wypielęgnowana,

ja używałam tylko wodę z olejem kokosowym lub oliwą z oliwek, wybrałam naturalne produkty zamiast sztucznych płynów

Ja kąpie synka w emolientach

emolienty super, ale na problemy ze skórą. Jestem za tym, aby nie przyzwyczajać od początku do kosmetyków, im mniej tym zdrowiej