Co przygotować na grila?

pierogi to chyba q kazdej postaci schodza w sumie
malo kogo spotkalam kto nie lubial by pierogów szczególnie “ruskich”

A jak lubicie kaszankę to polecam też z grilla w foli kaszankę z kiszoną kapustą też jest pyszna . Ja jeszcze lubię kiszkę ziemniaczaną :ok_hand::ok_hand:

Ja nie robię bo mi zawsze suche wychodzą :rofl:

1 polubienie

Ooo wow zazdro też już chcę :slight_smile:

1 polubienie

Kaszankę też uwielbiam ale oczywiście jak ktoś dobrze przygotuje :grin: sama nigdy nie robiłam :sweat_smile:

Kaszanka czy tam krupniok - no uwielbiam!
A pierogi z kaszanka, omg to życie :heart:

1 polubienie

Oj tak raz jadłam pierogi z kaszanką i były pyszne :yum:

1 polubienie

Ja to na grillu mogłabym jeść 80 % warzyw i tylko dodatek jakiegoś kurczaczka czy karkówki. Słodkie papryczki z biedry takie na grilla są mega :heart_eyes: i do tego moja sałatka z ogórków i jestem zadowolona. A no i jeszcze chlebek tostowy podgrilowany :heart_eyes:

Skrzydełka są mega na grillu mój faworyt jeśli chodzi o mięska.
@Lea pierwsze słyszę kaszanka z jabłkiem ale brzmi dobrze muszę wypróbować :smiley:
@MamusiaNM ja uwielbiam szaszłyczki :heart_eyes: @Redax33 żeby nie wychodziły suche to polecam zamiast piersi z kurczaka mięso z udka kurczaka :heart_eyes: wychodzi mega soczyste, i patyczki do szaszłyków wcześniej namoczyć

2 polubienia

Pierogi z kaszanką? Pierwsze słyszę że tak się je :rofl::rofl:

Nie moje smaki bo nie lubię takich połączeń ale za to mój tata uwielbia właśnie kaszankę z jabłkiem

Ooo tak też robię z kapustą ale do tego musi być duzooo przyprawy do grilla
W ogóle uwielbiam kaszankę z cebulką z przyprawą grillową zawijana w folię pychaaa.
A raz miałam karpia zamrożonego i nie bardzo co miałam z nim zrobić i zrobiłam z cytryną na grillu był pyszny

1 polubienie

Doprawiasz jakoś ten Chlebek tostowy ?

Czasami masełko z czosnkiem albo z rozmarynem a zazwyczaj to suchy albo potarty ząbkiem czosnku dla aromatu

2 polubienia

A ja jeszcze polecam na grilla chleb tostowy i na to taki biały serek w okrągłych plasterkach z ziołami z Biedronki, dosłownie chwila i się rozpuszcza i też pyszne.

2 polubienia

Moj maz tak czesto robi i do tego daje zurawine pychaaa;)

1 polubienie

Ooo z żurawiną spróbuję w tym roku , nie wpadłam na to, a akurat lubię połączenie serów i żurawiny :yum::yum:

Ja nigdy nie jadłam i zawsze mówię że nie lubię :sweat_smile::sweat_smile: my jeszcze nie jedliśmy grilla w tym roku ale ta pogoda jest tak piękna , słoneczko świeci 14 stopni , ale w nocy ma być -1 ale w tygodniu ma się już ładnie zrobić , że będzie nawet po 18 stopni :star_struck::star_struck::heart_eyes_cat: w końcu piekna pogoda idealna na spacerek :heart_eyes_cat::heart_eyes_cat::smiling_face_with_three_hearts:

Grilla też jeszcze nie , my tak bardziej koło majówki zaczynamy sezon . :blush:

1 polubienie

My w sumie też :smiley: Ale jak jest taka pogoda to aż się chce juz go zrobić :smiley:

No wiosna przyszła pełną parą, po takiej zimie to super

My juz mamy pierwszego grilla za soba :grin:ale dzisiaj zrobilam jeszvze salatke , tez faknie sie na grilla sprawdzi . Z szynką i makaronem

1 polubienie

A co jeszcze dałaś do tej sałatki?