mojej kruszynce niestety nic nie pomaga, w brzuchu miała bardzo często i teraz ma niestety
Mój syn też mial w ciąży non stop czkawke, teraz mu się też często zdarza. Drugi w brzuchu to ma codziennie czasem i po kilka razy.
Po urodzeniu podawałam pierś, teraz wodę.
Ale czasem czkawka jest też z wychłodzenia więc warto pod tym kątem spojrzeć na maluszka i przytulic czy owinąć cienkim kocykiem/pieluszka.
Ciepłe mleko z piersi działa cuda w mig czkawkę znika
Może jest to głupie co teraz napiszę wyśmiejecie mnie Powiecie że w tych czasach jest to niedopuszczalne i żadna z was by tego nie zrobiła natomiast pamiętam że gdy ja byłam małym dzieckiem nie mówię tutaj o okresie noworodka niemowlaka.mówię tutaj o wieku gdzie miałam trzy cztery pięć lat pamiętam że gdy mnie lub brata męczyła czkawka mama po prostu dawała nam cukru na łyżeczce z herbaty i automatycznie to pomagało czkawka przechodziła Jak ręką odjął oczywiście teraz Każda mama rzuciłabym się na moją mamę że cukier że biała śmierć i tak dalej natomiast same wiecie że kiedyś były trochę inne czasy inne metody ludzie trochę inaczej podchodzili do żywienia siebie dzieci w każdym bądź razie pamiętam że właśnie taką metodę moja mama na nas stosowała gdy czkawka już zaczęła męczyć do tego stopnia że nie było innego wyjścia
Pina.... Ale szczerze, jak często występowała ta czkawka? Przeciez wiadomo ze nic się nie stało. U mnie natomiast był taki problem ze mojej córce od małego do picia dawałam tylko wodę i do dzisiaj córka ma 4 lata i woda to jej ulubiony napój a jak patrze co niektóre dzieci to jestem z niej baaaardzo dumna �
Mama róża Miki No tak masz rację To były sporadyczne przypadki natomiast takich metod kiedyś ludzie się łapali po prostu co im przyszło do głowy i działalo to tak robili
U mnie syn głównie pije samą wodę i czasem herbatę natomiast widzę że w ogóle nie ciągnie go do żadnego soku poki co nie raz była taka sytuacja że ktoś z rodziny po prostu dał mu spróbować odrobinę ale nie jest zainteresowany
ja też synkowi podaję jedynie wodę, ewentualnie bardzo rozcieńczoną herbatę. próbowałam troszkę kompotu, o czym wcześniej wspominałam, ale po tych wymiotach to na razie dałam sobie spokój. my z czkawką męczymy się bardzo, choć już rzadziej występuje niż kiedyś to jednak, a wszystko związane z refluksem. dlatego nawet przy zabawie czasem się ograniczam bo boję się, że go będzie męczyć, staram się go nie rozśmieszać za dużo.. no ale jak tak można, w końcu to taka radość się powygłupiać :)
Dziewczyny nic tylko być dumne że Wasze dzieciaki wolą wodę od soków. Mnie przeraża często jak dzieci te soki piją a wodą plują. A w tym tyle cukru...
Pina myślę że taka ilość nikomu nie zaszkodziła. No chyba że ta czkawka była 2 razy dziennie :)
Mój maluch ma czkawkę co drugi dzień. Początkowo zdarzała się nawet 2 razy dziennie. Nawet jak dawałam się mu napić z piersi to to i tak nie pomagało.
Moja córka tylko i wyłącznie wodę pije. Kupowanych soków w ogóle nie chce
Z wody jestem dumna, ze słodyczy nie lubi jestem dumna.... ale jak ją do mięsa przekonać, troche mi rośnie mała weganka, wiem że to nie taki wątek, ale czy wasze już większe dzieci jedzą chętnie mięso?
Jak znajdziesz slodkich napoi to potem ciężko jest och od tego odwieść ;(
Lepiej juz kompot jakis
my mamy sposóbna dzieciaki, bo wędlinki robi dziadek.. no i dziadzia taką dobrą zrobił, a ty nie zjesz? a jak byli mali chłonęli wszystko.. teraz się dzieciom poprzestawiało. mogą wybierać, przebierać więc często odrzucają to co dla nas konieczne.
Może przyjdzie z czasem.. kiedyś spaghetti to tylko makaon tolerowała... pózniej dojrzała do śladu sosu... i stopniowo nawet przemycam mini kawałki mięska
U nas córka uwielbia spagetti a najbardziej wciągać makaron