Drogie mamuśki co się u was najbardziej sprawdziło po porodzie może macie jakieś polecajki
A możesz doprecyzować co cię interesuje? Dla dziecka? Dla Ciebie?
Hmm mnóstwo jest wątków z tym tematem, wpisz sobie w lupkę i Ci wyskoczą
temat bardzo obszerny jak dla mnie .
Najbardziej to Mąż ![]()
![]()
Tak jak dziewczyny piszą , temat obszerny . Zależy w jakiej kwestii pytasz ja jestem 6 tygodni po porodzie więc mogłabym coś doradzić z mojej perspektywy tylko pytanie co dokładnie byś chciała .
Najlepiej jakbyś nam więcej napisała , o co chodzi ![]()
Myslęm ze potrzebne jest bardziej precyzyjne pytanie ![]()
A moze się okazać ze jak juz sprecyzujesz to na ten temat beda już wątki bo jest och mnóstwo:)
Dokładnie mąż na urlopie to złoto
Oprócz Męża, sprawdziły się jeszcze gotowe obiadki dowożone przez Teściów ![]()
Musisz doprecyzowac o co chodzi? Dla dziecka, dla mamy
? Chetnie odpowiemy
Oj rzeczywoscie mnostwo podobnych watkow. @gosiastawicka prosimy o doprecyzowanie lub oznaczenie jako powielony temat ![]()
Kurczę tak sobie myślę po wejściu na ten wątek po co każda mama pisze to samo tylko inaczej o doprecyzowanie…… nie wystarczy dodać serduszka
…… to jest właśnie klasyczne spamowanie wątku
A może się mylę?
U mnie po porodzie sprawdziła się pomoc najbliższych. Akurat miałam taki komfort że moja mama przyjechała do mnie na miesiąc i pomagała mi a głównie zajmowała się starszymi dziećmi i gotowała ja miałam czas na regenerację i maluszka .
@usmiechnietaMama dobre! ![]()
![]()
ale zgadzam się w
% , mąż to nieoceniona pomoc jak my jeszcze się regenerujemy po porodzie ![]()
@usmiechnietaMama zdecydowanie!!! ![]()
![]()
![]()
@Mamii oj taaak gotowe i zamrożone lub w słoikach jakieś leczo, curry,zupy itd.
Najlepiej po porodzie sprawdza się mieć wolną chwilę tylko dla siebie ![]()
Wiesz co nie chce być nie miła bo absolutnie nie o to mi chodzi ale piszesz że to spamowanie wątku gdzie przynajmniej w dwóch osobnych wątkach pisałaś o pikniku i w kilku osobnych o żłobku. To też spamowanie jak dla mnie albo rozmowy po jednym zdaniu między mamami. (Akurat tutaj nie piszem tylko o tobie) Kurcze dziewczyny naprawdę wchodząc tutaj i przebijając się przez wątki w których jest rozmowa prywatna średnio zachęca do bycia tutaj. Mamy wiadomości prywatne i naprawdę jak zlapalyscie między sobą tzw flow to piszcie do siebie prywatnie. Przypominam też że tutaj nie chodzi o ilość wątków ale o jakość wypowiedzi.
Nie wiem czy inne mamy się ze mną zgadzają. Nie miałam na myśli nikogo urazić ani nic w tym stylu. Wyraziłam tylko swoje zdanie
Bardzo fajnie że poruszyłaś ten temat.
Tak, pisałam o żłobku czy pikniku w różnych wątkach
bo te wątki zazwyczaj albo dotyczyły pogody albo temperatury albo akurat toczyła się dyskusja odnośnie np. planów albo jak komuś minął dzień albo ktoś o coś zapytał. To nie była wypowiedź wrzucona tak sobie „wisząca w przestrzeni” by coś napisać. Jeśli uważasz inaczej, ok masz do tego prawo.
Prawda jest taka że często w wątkach głównych są poruszane inne tematy albo powtórzone z innych watkach. To naturalne że się znaczą z tematu w trakcie dyskusji.I nie do tego się odnosiłam jako do spamu tylko do tego że pojawia się wątek, ktoś pisze w komentarzu (w tym przypadku akurat ja) że jest mało szczegółów i by osoba zakładająca wątek doprecyzowała o co pyta ,a potem nie wiem 15 osób pisze to samo tylko w inny sposób …… pytanie po co? Co to wnosi do dyskusji ? W jakiś sposób to ma pomóc i czemu ma to służyć ? Tego nie rozumiem. Ale chętnie się dowiem jak ktoś ma na to pomysł.
Co do rozmów prowadzonych po jednym zdaniu jakby to był chat między mamami też jest dla mnie absurdalne, ale sama się łapię na tym że czasem też tak robię jak nie mam czasu albo nie mam możliwości rozwinięcia odpowiedzi, jednak staram się z tym walczyć …… i dawać wtedy serduszko ze się zgadzam. Tu na prawdę nie chodzi o i liść tylko o jakość komentarzy.
Zawsze jest tak że mamy z jednego tematu schodzą na inny ale to normalne bo przecież ile można ciągle gadać o tym samym , myślę że fajnie że na forum kazda z nas sobie fazem gawędzi mi to akurat nie przeszkadza jeśli sobie rozmawiają na dany gemat co w tym złego . W końcu wlasnie takie rozmowy nas tutaj razem zbliżają , czujemy się jak takie canpolowe przyjaciółki ![]()
Tutaj rozumie @Mamuska357 bo faktycznie może być serce zamiast 10 komentarzy pod jedno kopytko
ale założycielka wątku nie odpowiada nic co jest średnie bo inne mamy w ten sposób też się proszą aby coś odpowiedziała. Tak to ma moje oko wygląda w tym wątku.
@LawiBlue też to zauważylam jak nieraz są w różnych wątkach pisane te same historie, a każda z nas to czyta i chyba oczami przewraca jak czyta po raz 4 tym samym ale w innym watku bo jak się to powtórzy ze dwa razy to nic starsznego
choć sama nie wiem czy jak z czegoś mam ekscytacje to nie pisze po kilka razy o tym samym w kółko ![]()
Myślę ze te powtórki sa nieuniknione:) tak.po prostu. Ktos je zarejestruje a Kto inny nie bo akurat nie sśledzi danego watku.
A czadem wynikają po prostu z rozmowy