Co słyszy dziecko w brzuchu u mamy?

mój maluch lubił bardzo muzykę i przy niej zasypiał jedna płytke którą sluchałam i teraz gdy płaczę i mu włącze uspokaja się

moja cóka również przy pewnej relaksacyjnej muzyce usypia. Już jest tak że jak wie że ma iść spac to czasem sama sobie ja włacza.

muzyka jest dobra na wszystko mowienie do brzuszka tak samo dziecko rozpoznaje glosy

mój mąż oglądał program gdzie przykładali słuchawki z muzyka do brzuszka i puszczali 3 rodzje obserwując prez usg reakcje, ale to dawno bylo i nie pamieta jaka muzyka była przyjeta najlepiej

kołysanki, które teraz puszczamy naszemu 6-miesięcznemu synkowi, słuchała żona w ciąży , chcieliśmy go przyzwyczajać do tych melodii

a gdzie można kupić kołysanki dla dzieci? chciałabym puszczać żeby sobie sluchała

ElaJB w kioskach ruchu u nas są.

dobry pomysl taka kolysanka, musze sobie zakupic. myslalam.nad karuzelka z melodyjksmi

No melodyjka z karuzeli dzieci tez lubia

jak była w ciąży córka bardzo lubiła śpiewać dzidziusiowi, teraz syn bardzo lubi gdy siostra mu śpiewa

od kiedy juz taka karuzelka dziala na dziecko ?

A moja córka za karuzelą tak sobie była. Jak byla to była a jak jej nie było to też bylo dobrze.

coline mój synek wpatrywał sie w nią jak skończył 3 tygodnie

moja karuzela zainteresowała jak skończyła 2,5 wczesniej dzieci widzą na okreslona odległość, więc przypusczam że dlatego jej nie interesowała

my karuzelę mieliśmy od początku, ale zawieszona była tylko jedna duża zabawka,a kołysanki kupiliśmy w empiku

Jak widać każde dziecko jest inne. Jedno interesuje sie po 3 tygodniu, inne w 2,5 m-ca i kolejne woli inne rzeczy niż karuzele.

ale zawsze warto spróbować z karuzelą bo na prawdę pozwala łatwo uspokoić dziecko

zwłaszcza te z pozytywkami sa fajne bo dzieciaczki lubia dźwięki

u mnie juz widac glówkę nóżki i rączki i serduszko bije ale przezycie taka mala istotka rozwija sie w nas

Ja jak pierwszy raz usłyszałam jak bije córce serduszko to staneły mi lzy w oczach.