Co to jest GBS?

moja żona miała badanie i okazało się że paciorkowca rówież, wyleczyli ją przed porodem a bezpośrednio przed cięciem podali antybiotyk choć rodziła poprzez cc

Ja sama poprosilam o badanie pod katem gbs lekarz jakos nie chetnie je wykonal, bo ponoc nie jest obowiazkowe. U nas wyszedl ujemnie.

Moge dodac, ze lezalam kilka dni na przedporodowej i na szczescie przywiozl mi maz wynik tego badania, bo by podali malenstwu profilaktycznie leki.

jeszcze przede mna 30 tydzień :slight_smile: i badanie

ja jestem w 30 tc i jeszcze nie miałam tego badania;/

warto upomnieć się o te badanie

Ja miałam paciorkowca i zaraz przed porodem dostałam zastrzyk i wszystko w porządku:-)

ja miałam to badanie

u mnie bylo wszystko ok

Ja nie mialam tego badania i przy porodzie dostalam antybiotyk

No nie wiem jak to jest z tym leczeniem paciorkowca w ciąży, bo ja miałam wynik dodatni przed drugim porodem, ale antybiotyk tylko podczas porodu dostałam. A lekarka mi powiedziała, że leczenie w ciąży jest niebezpieczne dla mnie i dziecka

A lekarze, którzy takiego badania nie zalecają lub robią to po wielkich prośbach swoich pacjentek są nieodpowiedzialni. Ja miałam robione to badanie przed każdym porodem, chodziłam do dwóch różnych lekarzy i każdy powiedział, że to obowiązkowe badanie jest.

no cóz, często gdy pacjentak sama prosi o jakies badania to słyszy,że jest nadwrażliwa

mi lekarka powiedziała, że jest to badanie obowiązkowe i dała skierowanie, tylko za to badanie nawet płacić nie musiałam

ja miałam podczas jednej z ostatnich wizyt pobrany materiały do badani GBS.

Ja takze mialam to badanie i wyniki były pozytywne :wink:

trzeba zadbać o te badania

nie słyszałam o tych badaniach koszt ich jest niewielki tylko 20 zł

ja miałam te badanie w szpitalu

JA tego badania wcześniej nie miałam robionego. Może w tej ciaży na nie mnie lekarz skieruje

Dla mnie to obowiazkowe badanie. Tym bardziej, ze nasze dziecko nie bedzie mial podanego nawet profilaktycznie antybiotyku. Dziewczyny, pamietajcie powiedziec swojemu lejarzowi, by wykonal to badanie.