Co to może być? Wysypką/czy choroba?

Córkę wysypało na twarzy, wygląda to nieciekawie. Nie gorączkuje… nic tylko to. Wygląda to moim zdaniem nieciekawie

Wyglada na bostonke ? A ma jakies inne objawy goraczka kaszel?

Właśnie nie gorączkuje, je ładnie, funkcjonuje normalnie jak zawsze

Kaszlu i innych objawów nie ma

A od kiedy to ma ?
Wygląda to trochę jak liszajec, ale to tylko moje gdybanie po zdjęciu i proszę absolutnie nie traktuj tego jako diagnozy

najlepiej żeby zobaczył to lekarz i potwierdził co to dokładnie jest, bo my tu możemy Ci tylko coś niepotrzebnie zasugerować ;(

1 polubienie

Dziś rano, delikatnie, ale teraz zrobiło się to takie nieciekawe

Też mi to wygląda na Bostonke

Myślę, że najlepiej skonsultować to lekarzem. Porady, czy diagnozy w internecie mogą tylko zaszkodzić.

O rany , ja bym szla do lekarza z dzieckiem, Ty na bank masz już umówiona wizytę :slight_smile:

Słuchaj a Ty nie masz takich krost jak Mowisz ze gardło Cię boli ?

1 polubienie

Możemy sobie gdybać, bostonka u nas, kilka lat temu rączki, nóżki, niedawno jeden synek w buzi, później parę krost na stopach, u drugiego nic nie zaobserwowałam, a skóra że stopek mimo to zeszła. Bostonka może mieć różny przebieg i różnie wyglądać. Lepiej iść do lekarza, niech on obejrzy zmiany.

Może tak być, że to jakaś wirusowka i u mamy objawia się bólem gardła, a u córki wysypka. Każdy organizm reaguje inaczej

1 polubienie

Idź do lekarza nawet rodzinnego nie ładnie to wygląda. Trzeba czymś zadziałać od razu zanim się to pogorsz.

1 polubienie

Dokładnie o rym samym pomyślałam - może to być wirus i u każdego objawił się inaczej.
To nie wyglada za ciekawie, na pewno bym to konsultowała z pediatrą. Tym bardziej, że w domu jest maluch.

3 polubienia

Dokładnie jak dziewczyny mówią, szybko do lekarza by zadziałać jak najszybciej by maluch się nie zaraził i by córce pomoc by nie zostały jej ślady

1 polubienie

Najlepiej skontaktować się z lekarzem nie ciekawie to wygląda

Udalo Ci sie skonsultować z lekarzem?

Mi to wygląda na bostonke ale lekarzem nie jestem

Tak, to bostonka :frowning: jest tego dziś coraz więcej…

1 polubienie

Na stopie ma jedną na dzień dzisiejszy i w dłoniach też malutko, ale na zewnętrznej stronie też masakra, aż przykro mi na nią patrzeć, bo nawet jak miała ospę to tak nie wyglądała. Na szczęście funkcjonuje normalnie, nie gorączkuje, skacze biega :slight_smile:
A u mnie zapalenie gardła, okropnie bolało… ból do niewytrzymania, dostałam niestety antybiotyk( czego chciałam uniknąć, ale nie wytrzymałam) mam nadzieję że maluszek na piersi da radę i tego nie odczuje

1 polubienie