Mój maluszek od początku miał problemy skórne. Co było lepiej to zaraz powracało, nigdy do końca nie wiedzieliśmy co to jest. Ale dziś sytuacja się bardzo ale to bardzo pogorszyła… buźka wygląda właśnie tak i sama nie wiem co robić? Czy to przegrzanie ? Czy alergia ? Pomocy, jeśli to się nie uspokoi to w poniedziałek jedziemy do pediatry, albo dermatologa, ale może da się to jakoś narazie uspokoić
Nie zalaczylo ci sie zdjecie
@MamaZosiWojtkaFranka dodaj zdjęcie ![]()
Mi to wygląda na alergię ale lekarzem nie jestem
Ojjj ja bym nie czekała strasznie to wygląda , a nie boli go to ?
Ojej naprawdę kiepsko to wygląda jeśli nie ma innych objawów to można poczekać i w poniedziałek do lekarza ale jeśli się nasili albo coś dojdzie to ja bym pojechała na nocną pomoc
Tak jak dziewczyny piszą, nie wygląda to ciekawie - nie czekałabym i konsultowała jak najszybciej z pediatrą.
@MamiNadi92 ma racje - jeśli stan sie pogorszy to po prostu udaj sie na nocną opiekę.
Myślę że nie, bo jest spokojny nie płacze
Jak teraz śpi to to zbladło i nie wygląda tak, ale nadal jest. Sama nie wiem co robić… co chwilę coś…
Mimo to ja bym udała się w poniedziałek do pediatry, jeśli zejdzie pokaż zdjęcie
Tym bardziej że to się powtarza ![]()
Bidulek. A ile ma miesięcy?
Koniecznie skonsultuj to z lekarzem. Dermatolog powinien pomoc.
Ja bym przeanalizowała od czego to jest. Może jakis proszek nowy użyłaś lub jakis materiał mu nie pasuje. Mi to w ogole wygląda jakby po karmieniu piersią, przegrzanie lub podrażnił o jakis materiał. Cięzko powiedzieć. Jeśli nie ma żadnyych zmian na innych czesciach ciała to bym obserwowała
Ja bym nie czekała, jeśli to alergia to nie ma żartów, widoczniej na coś silnie reaguje
Moze zmienilas swoj proszek? Czy swoje rzeczy pierzesz w tym samym co maluszka? Jesli karmisz piersia, wez troche mleka na gazik albo palec i posmaruj. Moja corka tez ma sklonnosci do roznych podraznien, alergii kontaktowych ale zanim dostala masc czy syrop to w 8przypadkach na 10 pomagalo mleko ![]()
Na wlasna reje nie smatuj tego zadnymi masciami. Jesli masz to krem do atopowej/suchej skory przeznaczony dla maluszkow.
Czasami schlodzenie tez pomaga, jak masz takie wklady cold/hot to przyloz do policzka, tylko zawin w pieluche czy inny material.
Nawet jesli zejdzie idz do pediatry i dermatologa dzieciecego. Zrob zdjecia z kazdej strony. Nie bagatelizuj bo problemy skory lubią sie poglebiac
Moze atopowe zapalenie skory. Moze od mleka moj synek mial podobnie i mielismy specjalne mleko na allergie i emotopic do kapieli i balsam i dopiero pomoglo
najlepiej sprawdzic u alergologa
Mi to wygląda na alergię, u nas było podonie przy alergi na mleko ale może mieć również alergię ma proszek . Często dzieci mają tak po proszku do prania . . Musisz koniecznie udać się do pediatry . Nie stresuj się na zapas jutro do lekarza pójdziesz i napewno coś poleci lub da skierowanie do alergologa.
A swędzi go to? Bo takie podrapane się wydaje
Ile ma miesięcy maluch? I czy rozszerzacie dietę?
Ile rad by nie bylo - warto skonsultować sie z pediatrą. A ten moze da skierowanie do dermatologa. Synek mial wiecznie czerwone policzki. Ostatecznie mamy stwierdzone AZS.