Co zrobić na imprezkę urodzinowa do żłobka ? Co wy robicie lub zanosicie?

Najlepiej zapytać rodziców jeśli macie jakąś grupę lub po prostu opiekunek jakie są zwyczaje. U mojego chrześniaka nie przynoszą praktycznie żadnego poczęstunku, który jedzą w przedszkolu natomiast każdy dzieciaczek dostaje upominek od urodzinowego dziecka. Dziecko które ma urodziny przez cały dzień chodzi w Koronie i śpiewają mu sto lat :smiling_face:

Ja lubię wymyślać różne rzeczy :wink: często robię lizaki bezowe , pakuje w torebkę celofanową i dzieci są zawsze bardzoooo szczęśliwe :wink: pracy dużo przy tym nie ma a efekt super :slight_smile: lubię też piec ciasteczka , babeczki itp. Efekt zawsze super i dzieci zadowolone. Plus jeszcze taki , że moje dzieci w domu chętnie pomagają i dobrze się bawimy.

1 polubienie

Bardzo fajnie jak ci pomagają, bo to super spędzony czas razem :heart_eyes::star_struck:

Zdecydowanie tak jest :slight_smile:

Jak pracowałam w żłobku, często rodzice przynosili owoce pokrojone na małe kawałki, zdrowe przekąski muffinki albo mini kanapeczki. Tort z cukierni też jest spoko, byle nie za duży i najlepiej taki bez ciężkich kremów

My do żłobka i przedszkola robimy takie mini prezneciki w Action można kupic takie fajne małe torebeczki i wkładamy tam malutka paczuszke czegos slodkiego, balona i tatuaże jakies albo bańki mydlane czy takie.mini opakowania ciasteczek. Raz tez zanosilismy Babeczki.

Najlepiej porozmawiać z paniami ze żłobka, one na pewno doradzą co można przynieść a czego lepiej unikać. :slightly_smiling_face:
Myślę że domowe wypieki typu babeczki lub jakieś rogaliki zawsze sie sprawdzą. Jeśli w żłobku organizowane są poczęstunki urodzinowe to można przynieść owoce ,jakieś delikatne ciasteczka typu herbatniki, biszkopty i chrupki kukurydziane.:grinning:
Jeśli chcesz to możesz przygotować dla dzieci mini prezenciki z okazji urodzin i do małych torebeczek wsadzić np. bańki mydlane, kredeczki, jakis mały notesik . Takie fajne małe gadżety sa w sklepach typu action , pepco, tedi. :wink:
Lub po prostu najprościej zanieść dzieciom do żlobka jakieś cukierki owocowe :grinning:

Ja bardzo polecam malutkie paczuszki owoców liofilizowanych :wink: chrupiące , zdrowe i smaczne :wink:

Właśnie dzisiaj byłam i kupiłam takie prezenciki do szkoły dla córki :slight_smile: za parę złotych można kupić naprawdę fajne gadżety :slight_smile: