Hej wszystkim
Jakie są Wasze rytuały wieczorne związane z pielęgnacją, tak mniej wiecej krok po kroku, tj co robicie codziennie przed pójściem spać?
Czy macie czas na 10 etapową pielęgnacje twarzy, samoopalacz, szczotkowanie ciała, kremowanie stóp i umycie włosów, czy raczej w drugą stronę - tylko zęby i spać?
Hej, moja codzienna pielęgnacja to umycie włosów, staram się codziennie nawilżać skórę różnymi balsamami (chociaż nie zawsze się to udaję).Dokładny pilling twarzy, oczywiście później nawilżenie jej, mycie zębów i w końcu czas na sen.
U mnie jest kilka kroków: demakijaż, mycie twarzy, tonik, serum - polubiłam się szczególnie z serum od Vichy https://www.cocolita.pl/olejki-i-serum/vichy-mineral-89-booster-serum-do-twarzy-50ml
, a co drugi dzień serum x2, serum pod oczy, krem do twarzy, krem pod oczy, czasem olej na twarz. Dwa razy w tygodniu maseczka, raz na tydzień/dwa peeling. Co do włosów to wcierka co wieczór, raz na kilka dni maska na włosy, mycie głowy (szampon + odżywka), czasem serum na końcówki. Co do ciała to peeling raz na 2 tygodniu, balsam po myciu codziennie.
Samoopalacz ? Nie no na bym nie wpadła haha tego nie stosuje chyba,że jako małolata .
Ja mam czas zmyć makijaż , potem woda różana , mycie twarzy ,krem, krem pod oczy. Kąpiel, krem na ciało, odżywka w sprayu do włosów i mycie zębów.
Ja codziennie kąpie się, myje buzie zęby i nakładam jakiś kremik na twarz. Balsamu używam czasami jak znajdę czas. Włosy myje tak co drugi dzień jak tego potrzebują, a samoopalacz to jak uda mi się nałożyć to nałożę między czasie w dzień.
Ja zaczęłam czytać temat wątku i oczywiście w pierwszej kolejności pomyślałam że to chodzi o rytuały nasze z maluchami wieczorem a nie typowo nas mam u mnie Muszę powiedzieć że jest to różnie wszystko w zależności od tego jaki miałam dzień i na co mam ochotę jeżeli jest już wieczorem w domu mąż to jak najbardziej mogę sobie pozwolić na taką dłuższą kąpiel jakąś depilację szczotkowanie ciała peeling balsam No różnie naprawdę różnie wszystko w zależności od tego co chcę mi się zrobić jednego dnia jest to zwykłe szybki dosłownie 3 minutowy prysznic wycieram się i wychodzę zęby krem na noc na twarz i do łóżka a innego gdy wiem że tata w tym momencie opiekuje się małym albo Mały już śpi a ja mam chęć i ochotę to naprawdę długo potrafię posiedzieć w łazience
Też myślałam, że chodzi o pielęgnację dziecka :)
Sobie ostatnio bardzo mało czasu poświęcam, raczej podstawowa pielęgnacja :)
Czasem brak czasu i sily ale o sobie również nalezy pamiętać
Ja zawsze oczyszczam twarz żelem oczyszczającym potem przecieram twarz wacikiem z tonikiem a następnie daje krem na noc nawlizajacy :)
Wieczorami często jestem fest zmęczona i nie chce mi się na jakieś wyszukane pielęgnacje. Raczej najczęściej kończy się na podstawie. Takie bardziej wymagające zostawiam sobie na weekend ;)
Racja, w weekend częściej uda się znaleźć czas tylko dla siebie :)
Ja jak mam wiecej czasu go często nakładam olejek na włosy na to czepek i tak conajmniej na pół godziny wtedy z reguły rozrabiam algi albo glinkę i nakładam na twarz :) lubię tez te paski na wągry u mnie działają cuda jeśli chodzi o oczyszczanie nosa :)
Ja też raczej podstawowa pielęgnacja, a w weekend zawsze jest domowe spa:D
wstyd się przyznać, ale ja ostatnio w ogóle o sobie nie pamiętam pod względem spa
Widzę że nie jestem sama, bo już myślałam że tylko ja nie mam czasu na domowe spa. Wieczorem jestem już tak padnięta że jedynym marzeniem jest szybki prysznic, piżamka i łóżko.