Córeczka odstawiła się od butelki?

Też miałam taką sytuację i wiem, jak to frustruje. Maluchy w tym wieku naprawdę potrafią zaskoczyć, skoki rozwojowe, nowe smaki przy rozszerzaniu diety i nagle butelka przestaje być atrakcyjna. To normalne, nie znaczy, że zrobiłaś coś źle. U mnie pomagało spokojne proponowanie butelki w różnych porach dnia, w różnych pozycjach, czasem mieszając mleko z tym, co już lubiła w kubeczku. Cierpliwość i brak presji działały najlepiej i w końcu samo się przyzwyczaiło z czasem. Najważniejsze, że je i przybiera na wadze, reszta się ułoży.

1 polubienie

Ja myślę, że tak jak dziewczyny wyżej pisałem, że albo ząbki albo skok rozwojowy :smiling_face: jeszcze trochę szybko na odstawienie mleczka :face_with_peeking_eye: może po kilku dniach wróci apetyt na mleczko… hmmm a może zmień butelkę albo smoczek na inny ? :smiling_face:

No już prawie dwa tygodnie:(

Właśnie zmieniłam smoczki na większe. Butelki też próbowałam inne ale ona nawet nie chce pociągnąć tylko odwraca głowę

1 polubienie

Czyli zostaje chyba tylko poczekać :thinking: z nadzieją, że to przejściowa sytuacja :heart:

No to już chwilę trwa. A w nocy też próbowałaś? Może taka zaspana chwyci i przejdzie jej niechęć.

Właśnie próbowałam na śpiocha ale denerwuje się wtedy i wybudza.