Dziewczyny wiadomo że po ciąży chcemy szybko wrócić na właściwe tory dlatego postanowiłam wziąć się za siebie i zarzywac witaminy między innymi colagen zaczęłam od jakiegoś z apteki który dojrze w smaku był okropny to generalnie efektów po nim także nie było widać teraz zamówiłam 30 sztuk tego od deyn a wy macie jakiś godny polecenia ?
Tego nie widziałam ja kupuje te w formie szotów bo mi wygodniej
Ja kolagenu nie stosuję, stosuję tylko witaminy. Ale właśnie już od którejś osoby słyszałam że warto stosować kolagen i chyba po jakiś sięgnę.
Także czekam na propozycje od dziewczyn jakie się sprawdzają.
Też muszę się zdecydować na jakiś kolagen. Miałam okazję używać właśnie kolagenu w formie shotow chyba od primabiotic.
Ja nie stosowałam kolagenu ale muszę też o tym pomyśleć. Ten w szatach to chyba dosyć drogo wychodzi z tego co kojarzę
Ja zawsze po ciąży brałam witaminy ale może warto zastanowić się nad zastosowaniem kolagenu hm..
Ja nie stosuje żadnego kolagenu, zażywam witaminy. Jestem ciekawa czy są tutaj kobietki które zażywają i widza jakieś efekty bo z tego co wiem to nie mały wydatek
Jeśli chodzi o kolagen to zwracajcie uwagę jaki to kolagen. Najlepiej rybi i tu niestety wiąże się z ceną. A jeśli do tego ma być smaczny a przynajmniej nie bardzo niesmaczny ;-) to znowu cena.
Dlaczego rybi? Bo jest lepiej przyswajalny, inne są mniej przyswajalne, więc efekty będą dużo mniejsze. Może nie zerowe, ale słabsze dużo. Moja siostra jest po technologii żywności i żywienia człowieka to mi ostatnio wykład wygłosiła :-)
A ogólnie w temacie suplementów kazała mi brać: Wit. C Wit. D magnez najlepiej z Wit B6 bo się lepiej przyswaja dodatkowo potas, kolagen.
Powiedziała też że najlepiej jest brać oddzielnie bo w kompleksach jest suma sumarum mała dawka, ale dla leniuszków można i kompleks. Jak się nie ma niedoborów to nie zaszkodzi a ślad zostanie.
Po tej rozmowie zakupiłam witaminy i łykam :-)
Ten od deynn co kupiłam właśnie jest rybi zobaczymy czy będą efekty według mnie nie jest on bardzo drogi w porównaniu z tymi innymi dostępnymi na rynku:) ja biorę witaminy także b6 , żelazo, magnez i właśnie ten kolagen
Ja biorę tylko femibion póki co , tam są wszystkie witaminy potrzebne kobiecie która karmi piersią ale muszę pomyśleć o kolagenie. Daj znać jak się sprawdza
To jakie ceny tych kolagenow dziewczyny że mówicie ze takie drogie sa
O to muszę poczytać o tym kolagenie. Nigdy nie brałam. Biorę witaminy dla mam karmiących.
Te szoty są po 300zl za 30 sztuk. To trochę drogo, żeby tyle płacić co miesiąc
Dość sporo wychodzi za ten kolagen
Rzeczywiściw sporo kasy:(
300zł? mój mąż na kolana coś bierze to płacę po 20 szotów około 60zł
Nigdy nie łykałam kolagenu, a witaminy staram się ograniczać do minimum :) Biorę tylko to co niezbędne i staram się zdrowo odżywiać :) W ciąży oczywiście witaminy rekomendowane (foliany ,Wit.D ,jod omega) ,które trzeba dostarczać :) A tak zawsze dostarczałam kwas foliowy ,magnez ,Wit D i kwasy omega ,których jest mało w mojej diecie. Podczas miesiączek i w ciąży większe zapotrzebowanie na żelazo (zawsze badam sobie poziom). Podczas karmienia również systematyczna suplementacja witamin dla karmiących ,bo trzeba się wzmocnić po porodzie i dostarczać niezbędne składniki by mleko było wartościowe :)
Leki sa drogie ale jesli pomaga to pewnie takie 300 zl to jest nic w koncu tyle vo w sumie wizyta prywatna w gabinecie;(