Mama gratki a ile ma już twoja córeczka? Mój synek jak miał ok.. roczek aż do ok. 2,5lat bardzo czegiy miał katar i plamki na buzi, i na nóżkach najbardziej w zgięciach, okazało się że jest alergikiem na białko, drób i lekko wieprzowine oraz że ma AZS..synek birtzry syrop na alergię Xyzal, oraz tabletki do ssania a na jeśli chodzi o sucha skórę to wypróbowałam wiele balsamów i kremów, dobry jest emolium, cethapil i eloderm a teraz dermatolog doradziła nam balsam ederix i smaruję już synka nim 3dni i powiem że synek już się nie drapie i skóra ładnie się goi bo synek od drapania mial aż rany. A na noc.mozesz dać córce fenistil w kropelkach to nie będzie ja to swedzialo i będzie mogła spokojnie spać..daj znać czy jej przeszlo, może zapisz córkę do alergologa i zorb testy.
Dziewczyny, córka ma osttanio ciągle katar i w tym czasie na policzku pojawiła się czerwona plama. Nie jest sucha ale raz jest jaśniejsza a raz ciemniejsza. smaruję emolium, macie jakieś rady? :) na prano tak więc proszę o sugestie :)
A może to poprostu podrażnienie od ciągłego wycierania chusteczkami noska i buzi ? Ja gdy synek ma katar najczęściej wycieram mu nosek chusteczki nawilżonymi wtedy skóra nie jest aż tak bardzo czerwona.
Wątpię żeby policzek czerwony byl od chusteczek ale zawsze warto przemyśleć czy się kupiło nowy żel do kąpieli, czy proszek, plyn po praniu itp. q na podrażniony nosek pomaga maść majerankowa .
Moj syn mial alergie tylko na brzuchu. Wiec moze i tu byc tylko na policzku. Moja kolezanka ma alergie i pojawia jej sie tylko wysypka na jednej dloni w innych miejscach ciala jest czysto.
Mama_Gratki mój synek ma czerwone plamy od czasu do czasu na policzkach i jest to skutek alergii, którą ma na białko mleka krowiego. Taka reakcja może sugerować jeszcze o alergii na histaminę.
Tylko jeden policzek czerwony i plama pojawia sir i znikaZ plamka- noooo cały policzek w zasadzie. Nic nowego, ale popatrzyłam, córka nawet jak ma suchy nosek to pociera rekawem. tłumacze, pokazuję, chusteczki są wszędzie
Może to od tego tarcia. Bo alergia na jednym policzku nie powinna tylko wystąpić. Przy alergii na białko mleka krowiego objawem są takie plamy, krosty zlewające się w plamy, ale powinny wystąpić na obu policzkach.
Czy ta plama pojawia się np po wyjściu na podwórko? Może córka ma wrażliwą skórę i podrażnia ją wiatr/zimne powietrze? Stosujecie jakiś krem do twarzy? (może on uczula, choć dziwne żeby tylko jeden policzek).
Ja od samego poczatku mowilam, ze trzeba isc do specjalisty. Jest to najlepsze mozliwe rozwiazanie. My tu mozemy pisac i doradzac w taki czy inny sposob. Ale przy problemach tego typu pomoze tylko lekarz, a nie my.
Dokladnie tez mysle tak jak wiekszosc ze to bedzie efekt jakiejs alergii i dodatkowo pojawia sie katar trzeba to przyobserwowac lub zrobic badania pod tym kątem
U mnie córka miała podobnie dostała od pediatry na receptę Bactroban i pomógł
Forum dla rodziców - sprawdź dlaczego warto się na nim udzielać
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim
doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji
ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum
rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować.
Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem,
pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce
dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne
informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić
się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej
porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna
strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest
na miejscu.
Forum dla mam - dlaczego warto dołączyć do społeczności mam Canpol babies
i wymieniać się poradami
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na
tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz
uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej
doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam
to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże.
Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają
doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat
rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają
wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże
lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię
kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i
zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka,
odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca
Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci,
którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą
podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości
do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać
odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię
interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach.
Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum
dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne
i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów
Canpol babies.