Czkawka u dziecka w brzuszku

Ja też przez picie nie miałam nigdy czkawki

No mi rzadko picie pomaga chyba, ze jak piję do góry nogami.

U mnie najskuteczniejsze na czkawkę było napicie się czegoś albo wstrzymanie oddechu

Mi picie do góry nogami zawsze pomaga

U mnie wstrzymanie powietrza pomagało

Laseczki... widzę że jest ten post stary a ciekawi mnie jak u was z tymi czkawkami w brzuszku? u mnei bardzo często... tak mi szkoda mojej kruszynki a nie wiem jak jej pomoc xd

Superczas u nas też zdarzają się czkawki ale zaczęły się dopiero ok 37 tygodnia. Ale dla dziecka to nie przeszkadza 

Co to znaczy pić do góry nogami heh bo nie jestem w temacie? ja również słyszałam, że dzieciątko gdy w brzuchu ma czkawke to w ogóle tego nie odczuwa nie ma z tego powodu żadnego dyskomfortu wiec nie musimy się tym martwić i kombinować jak ją złagodzić. Mój maluszek gdy byłam jeszcze w ciąży czkawke miewał ale bardzo sporadycznie ją osobiście mialam w życiu czkawke moze kilka razy i to bardziej za dziecka teraz mi się nie zdarza natomiast mąż często przy jedzeniu zupy dostaje czkawki chyba je zbyt lapczywie nalyka sie powietrza i są efekty 

Superczas u nas było już ze 4 razy ja 27 tydzień . No trudno co możemy zrobić na szczęście szybko malemu przechodziły

AaA jak dzieciątko tego nie odczuwa to dobrze, bo za każdym razem tak mi szkoda Mojej kruszynki... ma tak często ze to bajka... łapczywa chyba na jednym usg tak jakby 2 kciuki na raz ssała ;p 

Superczas Ty będziesz miała córkę co nie ? ja z córka miałam sajgon takie miała czkawki , ale syn spokojnie ma od czasu do czasu, ale nie rzuca się tak jak córka 

Mój to chyba nie miał czkawki, nie czułam tego. Jednak jak się urodził to często go dopadała.

Mój syn miewał czkawkę w brzuchu, raz czy dwa dziennie i teraz po porodzie jest tak samo. Układ nerwowy i pokarmowy u maluszka nie jest jeszcze do końca rozwinięty, stąd te czkawki.

No chyba jest zależność jak się ma czkawki w brzuchu to bedą i po porodzie 

U mnie kilka razy miała,  jakoś za często nas nie dopadają. Powiedziała bym że w brzuchu miała częściej niż na świecie:D

Mazia tak będzie córeczka ;d
No mam nadzieje że może w brzuszku Ją pomęczy a tu nie tak częstooo

Mazia nie ma reguły. Jak byłam z pierwszą córka to miała bardzo często czkawki a tej zdarza się sporadycznie 

Tak dokładnie to zależy..Moja córka właśnie od czasu do czasu ma czkawke ;))

No moja miała okropne w ciązy czkawki i teraz jak ją męczy czkawka to cały dzień się pojawia co jakiś czas 

u mnie caly czas mala miala czkawke :) pozniej do 2 mieisaca zycia tez (a mnie zmrazalo jak cala podskakiwala)