Czy drugi poród jest łatwiejszy?

Po 34 tygodniu można zaczać go wykonywać, ja robiłam przed kąpielą. Ja chodziłam d szkoły rodzenia i pokazywały tam jak poprawnie taki masaż wykonać, prwnie na internecie też są instrukcje co do tego. Pozniej ten olejek ze słodkich migdałów można wykorzystać podczas kompieli dziecka. Takze on ma wiele zastosowan 🩷

Halo! Ja potrzebuje takiego kolejnego poeodu! Bo juz zamykamy produkcje i chce mowic pezyszlym mamom, ze da sie rodzić „po ludzku” bez bolu, bez zlych doswiadczen :face_with_hand_over_mouth:🩷

1 polubienie

Zycze ci takiego porodu :wink:

Zobacz może gdzie na instagramie u położnych np laktomed lub zaufaj położnej, mam wrażenie, że gdzieś na ich profilu to widziałam

1 polubienie

@Mamamiski dziękuje bardzo za polecenie :wink: dużo ciekawych rzeczy można u nich znaleść

1 polubienie

Jeszcze zobacz sobie momama - to moje odkrycie s tej ciazy! Ogrom wiedzy tam jest

Oj tak, udostępniają naprawdę mnóstwo informacji. Laktomed polecam szczególnie, jak jakoś chce być KP/KPI to o karmieniu można tam znaleźć chyba wszystko

@Efektdomi dziękuję, no kiedyś to nie było takiej wiedzy na instagramie a teraz mi się przyda , żeby jeszcze raz to wszystko zobaczyć

O tak, też polecam tę platformę Momama :smiley: choć nie wykupiłam u nich zajęć szkoły rodzenia online, a mają taką możliwość, to uczestniczyłam w kilku spotkaniach bezpłatnych, co jakiś czas udostępniają dla chętnych, bardzo fajnie przedstawione wszystko, jasno, pomocnie, pokazują ćwiczenia, można podczas tego live’u zadać pytania, ogólnie bardzo fajna sprawa :star_struck:

Ja dopiero po pierwszym porodzie jestem ale ostatnio moja koleżanka rodziła drugi raz i ledwo na porodówkę dojechała a rodziła w t-shircie bo nie zdażyła się przebrać :laughing:

Polecam jeszcze szkołę rodzenia supermama też mają we wtorki webinary i dużo wiedzy.

A to jest na Facebooku tak? @Mamii a co to za platforma gdzie to można znaleść ?

Na instagramie:

1 polubienie

I tam w bio masz różne linki itp. Ja np za aktywność w wyzwaniu dostałam u nich dostep do platformy na 3 miesiące za darmo :smiling_face_with_three_hearts::smiling_face_with_three_hearts: ogrom wierszy tam jest, nawet znalazł sie plan porodu, zajecia, cwiczenia, a nawet prywatnie mozna sie z nimi polaczyc i odpowiadaja na pytania :smiling_face_with_three_hearts:

Tu podsyłam Ci link do ich stronki na FB, bo ja tutaj akurat korzystałam :smiley:

Ja stosowałam masaż i też brałam olej z wiesiołka i niestety skończyło się 10 szwami :confused: ale może to dlatego że bobas był dość duży 4315g i 59cm a ja jestem dość drobną osobą. Ale nic nie bolało nawet nie wiedziałam kiedy to się stało a było bez znieczulenia :smiling_face:

Ojej :frowning: na bank to zalezy tez od wielkosci „malucha”. Moj syn podczas porodu wazyl 3200 i 52 cm

1 polubienie

Może ten masaż nie poszedł na marne, skoro pomimo braku znieczulenia nie odczułaś bólu i akurat tutaj się sprawdził, a bobas faktycznie był spory więc się w sumie nie dziwię że skończyło się szwami. No cóż, każda z nas jest mniej lub bardziej elastyczna :smiley:

1 polubienie

Dziękuję dziewczyny, to już obserwuję na instagramie , nie zrozumiałam tylko o co chodziło :see_no_evil::see_no_evil: chyba za bardzo zmęczona już byłam

1 polubienie

Mój drugi poród był naprawdę ekspresowy. O 8:45 byłam na izbie przyjęć z 5 cm rozwarciem, a o 10:45 powitaliśmy na świecie naszego synka Antoniego. Nie pękłam, nie byłam też nacinana. Rodziłam w pozycji stojącej i to był najlepszy wybór — bardzo polecam, jeśli tylko będzie taka możliwość!

Mi fizjo uro mówiła że masa masażem ale najlepiej to seks działa.