Jak tylko położę się z nim na łóżku zaczyna chodzić i nie chce leżeć w miejscu
bede i tak musiała próbować i coś jeszcze pomyśleć bo coraz to cięższy jest 🙈
Jak tylko położę się z nim na łóżku zaczyna chodzić i nie chce leżeć w miejscu
bede i tak musiała próbować i coś jeszcze pomyśleć bo coraz to cięższy jest 🙈
Ja musiałam nosić jak córka była mała i miała kolki ,ale potem uczyłam zasypiać w łóżeczku to głaskałam po główce dopóki nie zasnęła.
Tez tak próbuje ale za bardzo się wierci zaraz siada albo wstaje
Jak syn był malutki i nie chciał dać się odłożyć, to też nosiłam w chuście. Teraz to potrafi bardzo długo wytrzymać na podłodze. Czasem z godzinę sam się bawi, oczywiście pod naszym nadzorem, czasem potrzebuje chwili uwagi i dalej się bawi. Jakiś czas temu odkrył czym jest pełzanie a potem raczkowanie i czworakowanie, więc teraz to bardziej wyrywa się z rąk na podłogę.
Mój łapie nas za ręce i chce iść mimo ze jeszcze chwieje się na nogach to twardo idzie xd jak się zmęczy to daje znak ze chce siasc i dalej raczkuje już sam
a jak tylko może to podciąga się przy lawie kanalie i sobie sam w zdluz chodzi wiec pewnie niedługo sam pojdzie :)
Mój póki co o wszystoi wstaje ale nie odważył się jeszcze puscic wiec czekamy na te pierwsze kroczki
Nasz tez jeszcze boi się puścić ciężko mu równowagę złapać
Olek ma 7 miesięcy i jak go podnoszę to nogi prostuje i sztywno by na nogach stal kiedyś 3 sekundy stał;) najgorsze że dobrze nie siedzi a bierze się za co innego już
Hahah to fajnie trzeba się cieszyć
Nie wiem czy cieszyć dawniej się mówiło że jak dziecko zacznie za szybko chodzić to może mieć krzywe nogi
Tak samo jak dzieci pomijają okres raczkowania i idą od razu na nogi tez nie dobrze
My raczkujemy ale jakos synek boi się puścić zeby iść samemu
No właśnie o to chodzi ale u nas raczkowanie to tez nie do końca dobrze robi bo okropnie się rzuca po ziemi aż strach
O kurczę to nie ciekawie
Rozmawianie z dzieckiem to też budowanie więzi
Dzieci są różne, jedno pełza, drugie raczkuje, trzecia jeździ na tyłku. Myślę, że tym się nie ma co na zapas przejmować :). Grunt, że jakieś próby poruszania są. Mój 5 miesięczny teraz opanował przewrót plecy-brzuch-plecy i tak mi się turla po salonie :D
Najwzniejsze ze dziecko robi postępy :)
No ja dziś byłam przywieźć spacerówkę bo gondola zrobiła się dla nas już niebezpieczna bp mały siada i próbuje wstawać
O kurczę to konieczna już zmaiana
Oj tak u nas byla zmiana jak tylko zauważyłam ze syn zaczyna właśnie siadać i już nie chciał leżeć
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować. Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem, pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest na miejscu.
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże. Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka, odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci, którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach. Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów Canpol babies.