Ja na początku często miałam problemy z kręgosłupem od noszenia ale w końcu przeszło bo organizm się przyzwyczaja. Nosiłam małą głównie do usypiania więc wydaje mi się, że nie dużo tego było w ciągu dnia, jak mąż wracał z pracy to chyba więcej ją nosił, ja starałam się więcej czasu z nią spędzać na macie.
Warto już maluchowi zapewnić jakiś kącik z matą na podłodze, pokazywać książeczki kontrastowe i układać na brzuszku, żeby ćwiczyła podnoszenie głowy :) Fajne są też maty gdzie można coś zawiesić nad dzieckiem żeby miało na co patrzeć a później co łapać :) Ja z takiej maty korzystałam od pierwszych dni :)
Mamaoli mój też tylko tak chciał być noszony i nosiłam bo inaczej się nie dało , a ciągle płakał przy kolkach. Tak mu było lepiej bo bolał brzuszek, ale potem mi też neurolog pokazała by nosić go opartego na mojej klatce i głowa na mnie leżała to też mogłam go tak nosić bo na ramieniu nie pozwoliła pomimo tego, że on tak lubił wyłącznie
Tak ja od początku bardzo dużo nosiłam syna bo miał kolki i strasznie płakał był prawie nieodkladalnym dzieckiem ale przecież według teściowej to moja wina bo tak przyzwyczaiłam
hehe jak nie ma kolek to rodzic szczęśliwy i zapewne ma mnóstwo dobrych i cennych rad;) haha
u nas przy jednej i drugiej były potem zabkowanie o rany no u starszej katastrofa na maksa z zabkami była;( tez lulanie noszenie i tak długo trwało;) ale czego sie nie zrobi aby ukoić ból
U mnie nie było kolek, ale też nie chciała w tzw fasolce być noszona, od razu była w pionie, nie wiem czy to jej zaszkodziło, czy nie, ale póki co rozwija się okey. Ale teraz etap ząbkowania to jest taka mamoza, przyraczkuje i pakuje się na kolana, czasami mam już chyba ten syndrom touched out.
Ja c też widzę trochę taka tendencję że jak dzieci są dłużej w szpitalu to nie są tak nauczone do tych rąk, tam ich nikt nie nosi cały czas więc umieją leżeć. No wiadomo jak są kolki albo coś innego doskwiera to dramat bywa i już człowiek nosi dla świętego spokoju.
Oleksandra to moja byla ewenementem ;) lezalam 10 dni i w szpitalu tez byly rece ;) co do kolek to sie trafiaja dziewnie wlasnie juz po wyjsciu ze szpitala ;)
hhaha staram sie;) dobrze napisane ;) mysle że predzej czy póżniej przyjdzie czas gdzie jednak te rece sie sprawdza;) a wówczas maluch szybko ten moment wykorzysta;)
Ja się od początku starałam żeby nie nosić jednak dużo na rękach wolałam bujać w wózku bo jak dziecko się przyzwyczai to potem non stop chce na ręce a z biegiem czasu nie jest już tak lekko ;)
u nas były kolki potem dwa razy szpital gdzie tylko nosiłam i na rękach tuliłam jak był pod kroplówką bo co można zrobić z małym dzieckiem tam. Jak mu źle bo się dusi, czy coś boli to u mamy najlepiej. Z czasem jak piszecie jest coraz trudniej bo ja teraz lulam i noszę 10kg chłopa, który uwielbia ręce mamy, zwłaszcza mamy
u mnie przyjechała moja siostra i byłyśmy na zakupach, wzięła ją na ręce i po chwili oddała, bo powiedziała że za cięzka jest:D a ja ją przez większość zakupów nosiłam:D
MamaLaury jeju już 5 miesiąc :D nie no Ty to masz co nosić :D ja to miałam chyba w ciązy 12kg do noszenia, ale też doceniałam to, że chodzi choć mi uciekała , więc na ręce brałam bo na dworze potrafiła mi szopki robić
Forum dla rodziców - sprawdź dlaczego warto się na nim udzielać
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim
doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji
ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum
rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować.
Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem,
pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce
dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne
informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić
się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej
porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna
strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest
na miejscu.
Forum dla mam - dlaczego warto dołączyć do społeczności mam Canpol babies
i wymieniać się poradami
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na
tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz
uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej
doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam
to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże.
Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają
doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat
rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają
wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże
lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię
kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i
zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka,
odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca
Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci,
którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą
podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości
do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać
odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię
interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach.
Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum
dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne
i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów
Canpol babies.