Czy macie wypracowane godziny drzemek?

no to szybko sie przestawiła;) szkoda zenie u wsyztskich tak działa ;)

No jednym dziecia to przychodzi szybciej innym wolniej :) warto uzbroić się w cierpliwość 

Dokładnie u każdego dziecka przychodzi to inaczej i w innym czasie;D mi cały czas powtarzają, że mam złote dziecko:)

Mamy wypracowane syn wstaje o 6 rano a drzemkę ma po 11 zwykle śpi do 1.5 godziny 

Tak chodź z pierwsza córka to się zmieniało co jakiś czas 

teraz od 2 miesięcy już córka młodsza ma 3 drzemki dziennie o tych samych godzinach 

jestem ciekawa kiedy to się zmieni 

a mam nadzieje ze nie :L 

Ja też czekam żeby coś się w tym śnie dziecka zmieniło w końcu 

Kasia też miałam takie 3 drzemki w ciągu dnia, potem były dwie, a teraz jedna i nic się niestety na to nie poradzi, pewnie im starsza to ta jedna drzemka też zniknie;/

Czym dziecko starsze tym mniej śpi. Ale ta jedna drzemka w ciągu dnia to powinna być 

hehe póki co korzystaj z tych 3 drzemek póki mozesz;) u nas jak są 2 to jest jescze w miare ale jak jest jedna to szału mozńa dostac;( bo nerwowa sie robi nie dospana;/ potem jak pora snu na noc to mysli ze to drzemka;) i budzenie w nocy 

u nas już syn przeszedł na jedną  1.5 roku ale trwa dłużej bo 2-3h, córka prawie 4 lata i ma tę jedną drzemkę koło 12-13 , ale nie zawsze. W domu się buntuje i nie idzie spać z reguły, ale w przedszkolu codziennie śpi na leżakach 

U nas też już przeszła na jedną drzemkę tak 2-3h a po szczepieniu znów ma po 2 drzemki w ciągu dnia więc pewnie niedługo to się ustabilizuje znowu 

U mnie po szczepieniu nawet nie jest ospała jak zazwyczaj, normalnie się zachowuje, cieszę się, bo bardzo się bałam, że pojawi się gorączka;/

u mnie dzieci właśnie były śpiące po szczepieniach przeważnie. teraz zobaczymy synek ma 13 szczepienie 

Mazia super że jeszcze ci drzemkę robi;) u mnie drzemki szybko poszły na bok  u starszej ale wczesniej zaypiała wiec juz o tej 19 to mieliśmy czas dla siebie;)

co do szczepień w grudniu mamy kolejną szczepionkę;( ale az sie boje bo znowu bedzie marudna malutka;( a z drzemkami to u niej różnie czy szczepienie ma wpływ na nie?:) raczej taka typowa drzemka bo wszystko ja wybudza wtedy;(

no ja sie jeszcze cieszę, że ona śpi w dzień bo przyjaciółek dzieci z tego samego roku rok szybciej już nie spały, a ona dalej spała. Oni mają jakieś dwa lata z hakiem zakończyli drzemki, a moja lubi sobie pospać w dzień :)

Jest plus jak dziecko śpi w dzien bo zawsze można coś zrobić albo zwyczajnie mieć chwilę dla siebie i napić się kawy :) mi to Bardzo odpowiada chodz jak ma pół godziny spać to lepiej tyle niż wcale 

2 lata i bez drzemki? Przecież takie małe dziecko potrzebuje snu, właśnie nawet te pół godziny w ciągu dnia żeby odpocząć i się zregenerować 

Olaaleksandra no właśnie niektóre dzieci szybko kończą czas drzemkowy niestety

Ja pamiętam jak córka mojej siostry w wieku 3 lat mówila że nie chce spać, czasami nawet już płakała przy tym że nie chce spać a po chwili takiej walki i tak zasypiała. Bez drzemki była nie do zniesienia a jak się wysypała to nie to dziecko ;) także chyba nie tyle to zależy od dzieci co od rodziców jednak ;) przecież trzeci w przedszkolu nawet mają drzemki i śpią:)

Olaleksandra moja koleżanka ze szkoły rodzenia mówiła że w wieku 11 miesięcy jej syn przestał chodzić na drzemki w ciągu dnia. Jedyny plus że wstawał o 9 i zasypiał o 19 najpóźniej ale nie zmienia to faktu że też byłam zdziwiona. Dla mnie taka drzemka w ciągu dnia to zbawienie. Nie chodzi nawet o to że mam czas coś zrobić ale sama mogę chwilę odpocząć i się zregenerować.