Czy maluch się najada?

Mamom dzieci karmionych naturalnie dużo trudniej jest kontrolować ilość spożywanego przez niemowlę mleka niż u tych karmionych butelką. Jednak, karmiąc piersią, również możesz mieć pewność, że Twój maluch się najada, a Ty masz wystarczającą ilość pokarmu. Znamy sposoby, jak to sprawdzić.

Mój synuś strasznie duzo je, i ogólnie jest duży. Ale gdy zwieksza mu sie waga to rowniez dlugosc jego cialka, wiec sadze ze nie powinno mnie to niepokoic

mój syn je odpowiednio nie jest za gruby ani za chudy ale za to jest dość długi

synek sie najadał średnio wypijał 90 ml co 3 godziny za to w nocy nic nie pił bo przesypiał całą noc

Bardzo fajna trafna opinia. Moj syn jest z tych ciumkajacych na pusto. Ciumka by byc blisko mnie a wcale nie je. Czas musze go pomasowac po brodce czy policzku by nie zasypial a jadl.

Co do wagi i przy ierania na wadze w ogole to chyba kazdej mamie spedza to sen z powiek. Ja waze malego regularnie co tydzien. Miesci sie w granicach 75 centyla czyli nie jest zle.

Mój zawsze sie najadał do syta

Moje poczatki karmienia tez byly pelne obaw czy aby na pewno coreczka sie najada ale z czasem nie mialam juz watpliwosci.

Ja zawsze się zastanawiałam, czy mała najada się do syta, gdyż co półtorej godziny była głodna. Ale dobrze przybierała na wadze, a problem był w tym, że ona szybko i krótko jadła, więc pewnie dlatego jadła często a mniej.

Tez sie zastanawialam czy moje dziecko sie najada w szczegolnosci miedzy 3 a 4 miesiacem zycia poniewaz caly czas wisiala na piersi, ale jak sie okazalo mala potrzebowala po prostu bloskosci:)

Moj synek w pierwszych tyg zycia slabo przybieral, polozna i lekarz kazali dokarmiac, ja posluchalam. Maly o malo nie odrzucil piersi, dlugo z laktatorem walczylam, do dzis jest na piersi

nasza się najadała tylko moim mlekiem

ja chciałam żeby moje mleko wystarczało i tak było

mój na pewno się najada, gdyby byl glodny to na pewno by dal o tym znac

u mnie od razu krzyczał jak był głodny

mój sie najada, bo przybiera regularnie na wadze.

syn się najada, a czasem ma aż za dużo .

ja miałam trudności z tym zawsze myślałam że je za mało

pierwsze dziecko sie najadalo, mialam duzo pokarmu. mam nadzieje , ze i z tym dzieckiem bedzie to samo…:slight_smile:

ja nie miałam wystarczająco dużo pokarmu ;(