Zalatwie Ci wejsciowko vip ma moj koncert
w pierwszym rzedzie ![]()
Ostatnio mnie natchnęło i bliźniakom śpiewałam “czarna madonno” i starsza nastawiła ucho i kazała śpiewać do końca, ja tylko pierwszą zwrotkę i musiałam wałkować całe 4 razy i wszyscy zasnęli ![]()
Dziecko łapie pamięć nawet nie wiesz kiedy i moj mąż sobie słuchał niewinnie rapsów a tam wiadomo co… kiedyś w aucie z tyłu słyszymy "nie chodzę na siłkę, a robienie sosu to mój p******lony fitness "
ma już bana na puszczanie przy niej bo uczy się tego co nie trzeba…
O matko ![]()
![]()
ale faktycznie dzieci szybko wylapuja . Chociaz i ja malej takie ocenzuroane kawalki spiewam w sensie rapsy ![]()
My nawet na głos nie cytowaliśmy tych wulgaryzmów a mąż słuchał w domu jak sprzątał albo w aucie i jej się spodobało. Co ja w ogóle połowy tekstów nie rozumiem z rapsów bo za szybko ![]()
Haha dzięki ![]()
daj znać kiedy i gdzie , pierwszy bilet masz kupiony przezemnie ![]()
@Mamaprzygod o tak dzieci łapią momentalnie i to te niefajne słowa jako pierwsze dobrze im wychodzą. U nas w domu się nie przeklina czasem mężowi coś się wypsnie ale raczej uważamy na słowa
ja nie mam z tym problemu akurat bo nie przeklinam ![]()
To mój mąż puszcza moim dzieciom "modern taking"![]()
Ja mojego ciągle upominam bo się zapomina w nerwach i kłótniach które też musimy już kontrolować bo mała dużo rozumie. A jest tak wyczulona że jak usłyszy że ktos powie kurde to krzyczy nie mów tak ! Sama nie przeklina mimo że zna te słowa ale piosenki jej wchodzą do głowy… jeszcze ma jedną ulubiona co tekst leci “poznałem diabła” i chodzi ciągle co to jest ten diabeł… czy tatusiowie zawsze muszą prowadzić alternatywną edukację?![]()
To bedzie pierwszy i ostatni
ale bardzo doceniam , ze chcesz mnie wesprzec ![]()
Dzieci zawsze wylapuja takie smaczki w piosenkach , chociaz najbardziej zawsze mnie bawilo jqk dziexi spiewaja kolędy "chwalq na wysokosci a po ch.j na ziemi " ![]()
![]()
![]()
Hahaha
to u mnie też podobne repertuary wjeżdżają, co tylko się nasunie bo brakuje pomyslow, a typowych dziecięcych nie znam ![]()
śpiewam tam może trochę Misia Uszatka z nieco wymyślonym tekstem bo za bardzo go nie znam, czy jakieś hity Fasolek z czasów mojego dzieciństwa, co mi się przypomni, a co nie to resztę wymyślę
jednak najczęściej pojawiające się hity to “Kawiarenki” przeplatane nadal kolędami, czy jakikolwiek hit podslyszany w radio ![]()
![]()
![]()
Hahaha
@Mamaprzygod “czarna Madonna” to całkiem dobry pomysł na dziecięcy repertuar, i jak mówisz ładnie usypia ![]()
teraz jak to przeczytałam to pewnie mnie natchnie jutro do zaśpiewania ![]()
Haha ja tez uwielbiam spiewac kolędy. Ostatmio wlasnie mezowi narzekalam , ze na wielkanoc mogliby stworzyc jakies kolędy ![]()
W ogole piosenki z dawnych bajek typu “aparatka” “mis w niebieskim domu” tez spiewam , sama sie sobie dziwie , bo czasem nie pamietam co robilam wczoraj a takie hiciory ciagle mam w glowie
Pomysł dobry ale z tego co kojarzę to tam jest mega ograniczone pole jeżeli chodzi o włączanie czegokolwiek co nie jest bajka
Wielkanoc ma swoje kolędy tylko one są po prostu traktowane jak pieśni kościelne
Jak byłam mała to śpiewałam w scholi i był cały repertuar wielkanocny ![]()
Ja śpiewam w kółko kotki dwa, kaczka dziwaczka, z popielnika, był sobie król. I więcej nie znam
czasami wejdzie mi jeszcze kolorowy wiatr z Pocahontas
@Mamaprzygod widzę że repertuar podobny do mojego ![]()
![]()
a tak szczerze to z Wielkanocą nie kojarzy mi się nic konkretnego do śpiewania ![]()
Oo to widzisz musze sie doedukowac ![]()
Jeszcze kundel bury bym dodala do tego repertuaru ![]()
No ja tam pamiętam "rozpięty na ramionach " ale jej nie śpiewałam
te święta to ciężkie do wytłumaczenia dla małego dziecka, moj mąż jak był przedszkolakiem to poszedł z mamą na drogę krzyżowa i wpadł w panikę jak była stacja biczowanie z Jezusa i musiał wyjść. Ale szczerze to się nie dziwię
@asiam1 tak kundel bury też to pierwsza piosenka jaka jej śpiewałam ![]()
Możliwe, ja zazwyczaj włączam tam kołysanki lub piosenki jak jesteśmy w trasie
To moja córka jak byliśmy świecić koszyczki patrzy na strażaków przy grobie Pana Jezusa i mówi " mamo dlaczego strażacy mają na rekawach znak diabła " a jest tam koziorożec ![]()
![]()
@asiam1 sądzę że nie tylko ja bym się skusiła na twój koncert , wszystkie z forum byśmy przyszły ![]()
No i jak was nie uwielbiac ? ![]()
Na wejscie byscie dodataly zatyczki do uszu
i moze nie bylo by szkody na uszach ![]()
Ale ta Twoja coreczka spostrzegawcza no ![]()
I jeszcze to tak głośno powiedziała że babcie z sasiednich ławek na bank słyszały, a młodsza córka znowu ledwo ją posadziłam w ławce i starsza do manie “mamo patrz co Aurelka robi” ja patrzę a ona z koszyczka swojego babeczkę wyciągnęła i je sobie
cała w cukrze pudrze
zjadła pół i włożyła spowrotem do koszyczka także połowę babeczki oświęciła ![]()
Hahaha
Pocieszne te Twoje szkraby ![]()
![]()
![]()