Kochana był podobny wątek niedawno, pewnie widziałaś ;) na opóźnienie okresu wpływa wiele czynników, np stres, nerwy, sen lub zaburzenia snu, jedzenie, podświadomość itd. Myślę że warto zrobić test i to da wskazówkę, chociaż czasem test pokazuje głupotki ;)
Miesiąc temu w dniu miesiaczki uprawiałam seks bez zabezpieczenia. Dziś spóźnia mi się okres o 3 dni. Kilka dni temu miałam bóle podbrzusza jak na okres, bylam pewna, ze nastapeny dzień po bólu go dostane, jednak objawy okresu ustały. Tak jak pisałam okres spóźnia mi się 3 dni, mam lekkie mdłości, pratycznie cały dzień od kilku dni, jestem jakaś rozkojarzona, czasami w ciagu dnia boli mnie głowa. Od czasu do czasu kłuje mnie troche jajnik. Okresu ani objawów okresu ani śladu. Dodam, że okres mam regularny. Stąd moje pytanie, czy to może być ciąża? Jutro chce kupic test.
Mogą ale to za wcześnie na taką diagnozę musisz odczekać jeszcze parę dni i zrobić test
Takie dolegliwości jeszcze nie muszą wskazywać ciąży. Dla pewności zrób betę lub test ciążowy;)
Pewnie zrob test i daj znac
Dopóki nie spradziss to się nie dowiesz. Ja też parę razy tak sobie wracałam że jestem w ciąży i już miałam mdłości i inne rzeczy :D zrobisz test i będziesz pewna. Teraz jak jestem w ciąży to zrobiłam test w dniu planowanej miesiączki i wyszła bardzo bardzo słaba. Za 2 dni powtórzyłam i już była widoczna więc może u ciebie też już coś będzie widać jeśli miałabyś być w ciąży . Chyba że wolisz dokładniejsze badanie i betę zrobić
Może wykonaj test ciążowy będzie najprosciej skoro miesiączka się spóźnia wynik powinien być wiarygodny . Niestety my ci tu nic noe przepowiemy
Najlepiej i najprościej zrobić test z moczu lub badanie krwi ;)
Najlepiej zrobić test. Na mdłości to nie wiem czy nie za wcześnie. Ja zawsze na początku ciąży senna byłam.
Kupiłam testy, zrobić odrazu, czy lepiej poczekać i zrobić z samego rana ?
mysle ze rano będzie wiarygodniejszy , daj koniecznie zanc :)
Test najlepiej zrobić rano wtedy jest bardziej wiarygodny
Dla pewności kup test.
Czasami samo myślenie, nakręcanie się niepotrzebne, takie samopoczucie powoduje. Mi również zdarzało się, że przy regularnej miesiączce potrafiła się o kilka dni przesunąć, a nawet raz ok 2. Tygodnie! Dla pewności zrób test, wszystko się wyjasni. Jeśli wyjdzie negatywny, a miesiączka się nie pojawi powtorz go, i ewentualnie później podejmij kolejne decyzję np. Wizyta u ginekologa.
Julia masz rację Rabo wychodzą najpewniejsze
Daj znać jaki wyszedł wynik testu ;)
Nwgatywny...., a miesiączki nadal brak. Wiele dziewczyn pisze, że może stres itp. Tylko, że ja się nie stresuje, ponieważ ucieszyłoby mnie to dziecko, nie rozpaczałabym. Nic się w moim życiu nie zmieniło, okres zawsze był regularny. To już 5 dzień spóźnienia.
Przykro mi.. najgorsze jest rozczarowanie kiedy jednak dużo czynników wskazuje na ciążę..
Ja kiedy starałam się o dziecko to też wydawało mi się, że dużo wskazuje na ciążę ale niestety testy były negatywne.. czasami tak jest..
A może zrób badanie krwi?
Powtórzyła bym jeszcze ten test rano bo faktycznie sporo czynników wskazuje na ciążę.
Może jakaś zmiana klimatu wystąpiła? np wakacje? Proponuję równiez zrobić badanie krwi