Czym dodatkowo ogrzać pokój

ja tez sie zastanawiałam nad założeniem tych paneli ale właśnie nie dostałam dofinansowania z gminy a samemu pokrywac takie koszty to jednak sporo. 

To możesz próbować z dofinansowania może będzie jeszcze jakaś transza 

u nas teraz w gminie to są dodatki jakieś na wyminę dachów z eternitu 

U nas przynajmniej to był określony czas gdzie można było wnioski składać i starać się o to dofinansowanie. Teraz póki co nie ma takiej możliwości. Może znowu coś będzie kiedyś

Bo pewnie czeka się na transzę pieniędzy na nowy rzut dofinansowania często tak jest nawet w urzędach że jest ich kilka

U nas teraz też brak dofinansowań, ale czekam, jak coś się pojawi, bo jednak to się opłaca;P 

Dofinansowanie do zmiany eternitu to chyba w całej Polsce jest, bo to Unijne jest chyba. 

czasem się opłaca u nas obecnie na fotowaltaike dopłacają 10 tysięcy to tak średnio korzystne

U was dużo u nas z tego co kojarzę było chyba 6 tysięcy a i tak ludzie się cieszyli że az tyle ;) 

z dofinansowaniem to jest raczej tak ze zlezy do tego jaki masz projekt tej istalacji i ile ona cie kosztuje przeciez, nie sadze zeby wszystkim dwali tyle samo pieniedzy tylko to jest jakis %

ja to dokładnie to nie wiem jak to jest 

no ale patrząc i tak to się nie opłaca kiedyś dawali chyba około 30 tys. jakoś tylko to było uzależnione od dochodu 

to nie słyszałam zeby to było uzależnione od dochodów ale raczej uzależnione od tego ile finalnie zapłacisz za założenie tego, jak duże to zakładasz itp. i zwracali np. 80%

Dokładnie tak uzależnione to jest od powierzchni jaką ma pokryć absolutnie nie od dochodów i od ilości tych paneli 

no inaczej nie bardzo miałoby to sens jednak. 

znaczy wiadomo jeśli jest uboższa rodzina to dostanie więcej dofinansowania 

czyli ze jest to tez uzależnione od dochodów? tego przy panelach nie słyszałam. moze inne dofinansowania tak ale przy panelach raczej dochodów nie brali pod uwage. znam ludzi, który naprawde dobrze zarabiają a dostali sporo kasy z tego dofinansowania 

Może na czarno pracują 

U nas jeżeli było to dofinansowanie z gminy to firma przyjeżdzała zakładała panele, a użytkownik płacił chyba 30 % bo reszta była dofinanoswana z jakiegoś programu i wtedy to się najbardziej opłacało:D

MamaEm to też fajna opcja jak tylko 30% trzeba było samemu zapłacić. Jednak to duża oszczędność

Świetna opcja