ja butelki myje zwyklym plynem do naczyn:) chcialam zopatrzyc sie w plyn do mycia butelek z nuka ale konsystencja tego plynu to woda z mydlem a cena tez nie mala ! dlatego zostaismy przy zwyklym plynie do naczyn a pozniej sterylizacja lub przelanie wrzatkiem:)
Widziałam gdzieś butelki samosteryluzujące. Nie wnikałam, jak działają, bo nie uważam by sterylizacja na dłuższą metę była dobra… Ale są też i takie wynalazki:D
W kwestii mycia - my myjemy w łagodnym mydełku w płynie dla dzieci
ja myję w zwykłym płynie porządnie płukam wącham czy nie czuć i gotowe…
Ja tylko wyparzam ale nie często mała pije z butelki.
oj ze amoczkiem nie ma problemu bo maluchy moje nie używają. a smoczki w butelkach wyparzam i wygotowywuje
ja mam samosterylizującą z lovi, sterylizuje się w mikrofali, ale ja jestem zacofana i jednak wyparzam
fajna taka samosterylizująca się butelka…
Wrzątek najlepszy sposób, nie można żyć w iście sterylnym otoczeniu, bo to wbrew pozorom nie jest korzystne dla dziecka. Jesli w otoczeniu sa bakterie organizm sam sie na nie uodparnia
ja butelki tylko wyparzam, tak samo smoczki. A po piciu opłukuje w wodzie. Popieram że nie powinno byc tak sterylnie wszystko, bo pojdziemy chociażby do sąsiadki i już jakieś zarazki mogą być, a poźniej tylko problemy…
czasem chcemy jak najlepiej ale nie zawsze to jest dobre taka sterylność za bardzo…
a powiedzcie mi jak myjecie butelki to jakim płynem? Bo ja Ludwikiem, ale nie wiem czy to dobrze? Czy nie powiennam czegoś innego używać?
szczerze mówiąc to ja nie używam płynu,ale słyszałam,że mozna i zwykłym płynem,ale jaki najlepszy to nie wiem,rzadko jeszcze używam butelki
ja mala byla noworodkiem do do dwoch miesiecy za kazdym razem byly butelki wyparzane ale poznie juz tylko myte pod bierzaca woda i teraz raz na tydzien wyparzam
ja myję ludwikiem albo purem… i nie zauważyłam żeby to jakoś szkodziło małej… trzeba bardzo dokladnie wypłukać
ja też używam zwykłego płynu i jest dobrze
ja myję butle w żelu do kąpieli, moja siostra tak robiła i ja tak robię i nie widzę żeby się coś działo, a sterylizuję w mikrofali. do kiedy powinno się sterylizować bo ile ludzi tyle opinii?
ja także myję w zwykłym płynie do naczyń i jak do tej pory nie przeszkadza to córce gdyż wystarczy porządnie wypłukać
mnie korci zakup płynu Nuk do butelek, ale czy warto?
ja tam myje w zwykłym płynie,nie mam specjalnego do butelek…mimo że porządnie wypłukuje to jeszcze zalewam wrzątkiem…
kolejny raz okazuje się, że jestem zacofana… tym razem nie wiedziałam, że takie płyny istnienią.
Moim zdaniem są wymyślone bo to jakiś sposób na zarobek… a mycie w zwykłym płynie przecież nie zaszkodzi