Znam parę, która robiła 7 podejść do syna no i tak mają 6 córek i 1 synka
Hahaha no to piękna drużyna, szacun za wytrwałość
oooo super niezła jus gromadka
Zawsze jest szansa
Tabletki nie mają negatywnego wpływu na ciążę . Jedyne co słyszałam po odstawieniu tabletek anty jest większa szansa na ciążę bliźniaczą .
Podobno nie ma na to badań, że prawdopodobieństwo ciąży mnogiej po antykoncepcji hormonalnej, w tym przypadku po tabletkach wzrasta.
Jest też ryzyko, że mogą mieć wpływ. Co prawda nie ma na to również badan, bo jednak ciężarne ich nie stosują. No i tak samo niektóre z tabletek mogą wpływać na ilość kwasu foliowego w organizmie, który jest potrzebny do prawidłowego rozwoju szczególnie w pierwszych miesiącach ciąży, kiedy rozwija się układ nerwowy dziecka.
Warto sumplementowac dużo wcześniej kwas foliowy , jeśli ma się już jakieś plany związane z ciążą .
Oo jeśli tak to bym się ucieszyła
Tak właśnie też już słyszałam od mojego ginekologa
Parka super , ale właśnie to jest ten stereotyp otoczenia że musi być parka . Mam dwóch synów ile ja się nasłucham „ to kiedy trzecie żeby była dziewczynka … „ ludzie czasem mogli by się wstrzymać od tych dobrych rad
Też nie rozumiem dlaczego społeczeństwo wymaga wręcz żeby była parka. Ja zawsze chciałam mieć siostrę i mega się cieszę że będziemy mieć drugą dziewczynkę.
tak to bardzo ważne myśląc o dziecku kwas foliowy.
spoleczensto myślę ze tego nie wymaga. ja tylko wiem po sobie ze od zawsze chciałam miec córkę , czuje tak po prostu .
Tak tak, tylko o tym wcześniej nie wiedziałam może inaczej, nie dopuszczałam myśli, że jestem już w ciąży
Byłam u ginekologa na początku miesiąca z zamiarem odstawienia tabletek i chcieliśmy z mężem zacząć się starać o dziecko, tylko myślałam, że zajmie to ok pół roku, a już wtedy byłam w ciąży, tylko w tak wczesnej, że nawet ginekolog nie wiedział. Sama też bym nie myślała, że jestem w ciąży, zrobiłam test pod koniec miesiąca tylko dlatego, że z mężem chcieliśmy sobie wieczorem wypić wino, a mąż do mnie „ale ty zanim wypijesz, to zrób test, bo jakaś dziwna ostatnio jesteś” i ja się śmiałam, że oszalał, a tu na teście 2 kreski no i wina nie wypiłam
Dziękuję Leczę się na depresję
także można powiedzieć , że jest dobrze
Trzymam kciuki żeby to cholerstwo nie wróciło !
To czyli biorąc tabletki zaszłaś w ciążę ?
Ja nie miałam podobnego problemu, ale moim zdaniem depresja jest na tyle poważną chorobą, że jeśli ją u siebie podejrzewasz powinnaś porozmawiać ze specjalistą. Może spróbuj terapii jeśli masz taką możliwość? Dużo może też pomóc rozmowa z bliskimi osobami, które mogą Cię otoczyć swoją opieką i wsparciem.
Tak, a brałam je już kilka lat i tak jak mówię dosyć regularnie
Kiedy się wie że to ten moment na pomoc u lekarza ? Kiefy nie są juz to “te” hormony?