niby tak fajna opcja z mrożonkami;) też lubie miec zapas w szufladach ;)
u mnei w ciazy nei udało sie az takich zapasów zrobic zwłaszcza ze ciaza zagrozona i wrecz leżaca;/ poród też nie przebiegał najlepiej przez co leżałam w szpitalu dłuzej;/ a po wypisie musiał maż być przy mnie bo nie mogłam zostać sama;/ ale dzieki temu był ten komfort ze zamiast pudełek udawało sie coś tam w tej kuchni ogarniać;) co dwie osoby to nie jedna;)
Anisss tak, dni w których byliśmy w domu wszyscy razem były najlepsze. Pozostałe to odliczanie do powrotu taty z pracy :D czasem nawet zrobienie czegoś do picia było wyzwaniem jak maluch wisiał na piersi... :)
Jeżeli kogoś stać na dietę pudełkową to super :D to naprawdę ułatwia życie świeżo upieczonej mamie . Kiedyś słyszałam że to fajny pomysł wykupić mamie taki katering zamiast dawać kosmetyki, czy biżuterię bo to naprawdę praktyczny prezent. Ja juz myślę żeby sobie przygotować coś i zamrozić chociaż na początek . Pierogi, gołąbki .. może się przyda:D mam jescze 3 lateks która niby je w prz dszkolu ale zawsze mam coś dla niej przygotowane na obiad. Ehh zaczunam zdawać sobie sprawę że drugie dziecko to już będzie trochę hardcore dla mnie :D
nie niestety nie sa te pudełka tanie ale czasami trzeba sie jakos ratować;) przyznam ze osobiście nie korzystałam z tego ale bywa ze od czasu do czasu zamówimy chińczyka czy pizze;) i też kosztownie sie robi;) ale gdybym miała zostać z mała sama a maż w pracy zapewne byśmy taką opcje rozważali;/ chociażby z tego powodu ze jednak żle sie czułam i potrzebowałam dużo odpoczynku
Ja to tydzień po porodzie to nie miałam kompletnie siły na nic. A jeszcze córeczka chciała być non stop na piersi lub na rękach bo inaczej płakała.
Dobrze że mąż wziął też tydzień urlopu i on ogarniał dom bo jakbym była sama to bym pewnie w tym czasie nic nie jadła ani nie poszła na zakupy.
Ale później to też bywały dni że śniadanie to jadłam dopiero o 11 - 12 godzinie. Albo wcale bo już się nie opłacalo szykować. Albo moim śniadaniem była zimna kawa czy herbata.
Myślę, że wszystko zależy od dziecka. Czy da się odłożyć i ile śpi w ciągu dnia. Moja córka akurat była grzeczna, budziła się tylko na karmienie więc spokojnie mogłam obiad ugotować. Przy drugim już było ciężej bo o ile ja śniadanie mogłam zjeść nieco później to córka jednak musiała zjeść wcześniej :)
Tak to wlasnie w duzej mierze jeszcze zalezy od maluszka ,) jak maluch sie naje nie jest marudny i pol dnia spi to jest ten komfort ze mozna cos wiecej w ttm domu zrobic o ile sily na to pozwalaja;)
Druga kwestia sam porod i to jak sie czuje mama po porodzie zarowno fiYcznie jak i psychicznie
Paula54 czytając Twój wpis czuje się, jakbym czytała o sobie. Też urlop męża był dla mnie zbawieniem bo potrafiłam utknąć w fotelu z dzieckiem przy piersi, na pół dnia...
Dieta pudełkowa na prezent to też fajny pomysł, tyle, że to jest dość duży wydatek, więc można się w kilka osób złożyć i ewentualnie na tydzień czy dwa:)
Ja to codziennie pije zimną kawę i sniadanie jem ok 11.. najpierw ogarniam dzieci , a później coś mam do zrobienia aż poczuje głód i przegryzę coś na szybkiego... przyzwyczaiłam się już do tego .. chociaż codziennie staram się wypić chociaż pół kubka cieplej kawy ;)
Dokładnie wszystko zależy od dziecka i od tego jaki jest samopoczucie mama po porodzie. Ach no i kwestie finansowe bo nie każdy ma tyle kaski, żeby sobie pozwolić na taką dietę. Jakby mnie było stać to na pewno bym się zdecydowała. Do trzech tygodni po porodzie nie mogłam wstać, siedzieć, do wanny wkładał mnie narzeczony bo nawet nogę miałam ciężko podnieść.. A mały też najlepiej by się ciagle karmił i tulił :) Także to byłoby dla mnie zbawienie :)
Forum dla rodziców - sprawdź dlaczego warto się na nim udzielać
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim
doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji
ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum
rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować.
Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem,
pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce
dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne
informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić
się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej
porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna
strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest
na miejscu.
Forum dla mam - dlaczego warto dołączyć do społeczności mam Canpol babies
i wymieniać się poradami
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na
tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz
uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej
doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam
to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże.
Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają
doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat
rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają
wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże
lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię
kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i
zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka,
odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca
Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci,
którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą
podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości
do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać
odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię
interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach.
Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum
dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne
i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów
Canpol babies.