Dieta pudełkowa

Dziewczyny, dużo się słyszy o diecie pudełkowej po porodzie. Firm dowożących jedzenie jest bardzo- stad moje pytanie- zamawiacie? Karmię piersią i myslę jaka kcal byłaby ok, ale też jakość rożnych firm.

Ja chciałam ale akurat w ciąży wyświetlił mi się na tt film dziewczyny która testowała co tydzień jakaś dietę pudełkowa. Często albo były niesmaczne te rzeczy, bo jednak przygotowane dzień wcześniej, też zdarzył jej się zepsuty shake czy sok, twarożek podchodzący wodą już, jakieś zdechłe warzywa. A nawet chyba w cateringu przez Gessler reklamowanym mucha. Takim chyba najbardziej polecanym jak sobie tak patrzyłam jest kuchnia vikinga lub machfit ale wiem też od dziewczyny z pracy która na dni do pracy kupowała sobie pudełka że jest jakaś apka że można sobie wybierać pomiędzy cateringami i zamawiać z różnych.

Ja niestety nie pomoge. Chętnie bym skorzystala, ale mieszkam na wsi i tutaj nie mam w czym wybrac. Ale na IG i FB czesto widze filmiki z didetą pudelkową Vikinga.

ja również mieszkam w mniejszym miasteczku i u nas nie ma w czym wybierać, jest kilka restauracji, ale one serwują jedynie domowe obiady.

Przed ciaza korzystalam z diety pudelkowej bo chcialam schudnac :joy:
Ale jak dostalam dzien po dniu koktajle, ktore wybuchaly (ze wzgledu na zle przechowywanie), dodatkowo zatrulam sie jakims makaronem z ryba to zrezygnowalam.
Korzystalam z Maczfit i Suvibox -nie polecam

O właśnie! Ja się tego obawiałam bo jednak człowiek jest po porodzie i zatrucia pokarmowe to ostatnie co by chciał…
Pamiętam też jak szef w mojej pracy miał obiady pudełkowe bo też chciał trochę nabrać formy i miał chyba że większa zawartość białka miała być w posiłkach to któregoś razu dostal makaron z soczewicy z gulaszem z soczewicy :laughing: śmialiśmy się czy na kolację będzie miał też pasztet z soczewicy

1 polubienie

Posilki moga byc nawet smaczne ale czesto kurierzy podstawiaja je ok. 22-23 pod drzwi. Stoi to do 5-6rano(zalezy o ktorej wstaniesz) to sam fakt przerwania tego “lancucha chlodniczego” powoduje ze to sie psuje.
Ja bralam diete z wyborem menu wiec jak widzialam ze na sniadanie/obiad i kojalcje jest losos albo tunczyk to zmienialam.
Ale jest mnostwo filmikow/porad na insta jak mozna zrobic zdrowe zbilansowane posilki na dwa dni i to w chwile wiec szkoda kasy na pudelka.

1 polubienie

Ja zdecydowanie stawiam na domowe jedzenie , mi niestety nie diety pudełkowe średnio smakują . Może warto abyś sobie zamówiła losowo od kogoś i zobaczyła czy Tobie pasuje , zawsze można wykupić na tydzień a nawet jednorazowo i tak dojdziesz skąd Tobie by najlepiej pasowało

My zdecydowaliśmy się na pudełka na ok. miesiąc przed porodem. Daliśmy sobie czas na przetestowanie kilku firm po parę dni i finalnie zostaliśmy przy Pomelo- baaaardzo polecam. Na pewno zostaniemy na pudełkach na pierwsze kilka miesięcy po porodzie. Żeby skupić się na rzeczach istotnych :slightly_smiling_face:

Polecam stronę foodango.pl na rozeznanie

Co do zapotrzebowania to powinnaś spożywać ~500kcal więcej karmiąc piersią z tego co się orientuję :slight_smile:

Powodzenia!

Dokładnie mam podobne zdanie, te diety jakoś do mnie nie przemawiają. No ale jak się nie ma czasu na gotowanie to dobre rozwiązanie

Ja miałam okazję spróbować diety od Brokuła - posiłki były smaczne i sycące :slightly_smiling_face: widziałam i próbowałam posiłków z pudełek MaczFit i osobiście mnie nie porwały.

A jak miałaś tą dietę to między posiłkami nic nie podjadałaś ?

Nie, wręcz nie dojadałam tych pudełek :slightly_smiling_face:

A którą dietę miałaś ?

To była dieta Slim, 5 posiłków

A jest tam wybór posiłków ? Czy jak to wygląda ?

Ja miałam możliwość wyboru ale nie wiem jak wygląda to w tej chwili.

1 polubienie

Nie wszedzie niestety jest tak duzy wybor do mnie dojezdza moze jedna lub dwie firmy

Mam to samo niestety

Nie korzystałam ale chyba.usi być coś sprawdzonego bo jednak różne są sytuacje w cateringach