Przy przeziębieniu i katarze to wiadomo że dziecko będzie kochać oczyszczać nosek
Przy przeziębieniu to się kicha więcej bo się oczyszcza nosek. A tak to u mnie kichają rzadko :D
Nawet lepiej jak kicha to wszystkie zaległości wychodzą przez nosek
No tak jako noworodek jak było zimno synek często tak słodko kichał
Oczyszcza się
To najważniejsze
Moja córka dużo kicha i wcale to nie oznacza że jest przeziębiona, poprostu tak się oczyszcza jej nosek
U nas też dużo córeczka kicha a przeziębiona nie była jeszcze ani razu. Dzieci tak oczyszczają swoje małe noski
U mnie córka sporadycznie kicha :D
Ja zawsze jak ma mi wyjść opryszczka w nosie to kicham jak szalona
Mi wychodzi opryszczka ale jak mam katar
Mój noworodek często kicha ale jak powiedziały położne to będą jeszcze wody płodowe i kichanie jest dobrym objawem.
Dokladnie. Dziecko oczyszcza sobie drogi oddechowe
Mi się wydaje że tak całkowicie nie jesteśmy w stanie wyeliminować kichania u maluszka .My dorosli również kichamy często nawet zdarza się że kilka razy dziennie oczyszczamy nasz nos z różnych pyłków kurzu i tym podobne po prostu to jest takie naturalne że czasem człowiek kicha. Natomiast jeżeli chcemy to ograniczyć na pewno musimy skupić się na higienie noska maluszka i na tym czy aby na pewno odpowiednio dbamy o porządek naszym domu
Kichanie samo w sobie źle nie jest. Źle chyba że dochodza inne objawy
Kichanie jest ok, gorzej jak kaszle
Maluszka często przez kichanie oczyszczaja sobie nosek;)
Jeśli nie ma dodatkowych objawów to raczej nie powinno być powodów do obaw
U mnie po porodzie synek kichal bardzo często teraz się zdazy ale już zadziej 🙂
MiśkaPyśka czasem kaszel może być wywołany katarem i jak pozbędzie się kataru to kaszel znika
AnecKa. Kaszlem to moze być jak wydzielina splywa po tylnej ściance gardla, u nas niestety kaszel to zaraz objaw infekcji lub zaostrzenia aastmy ;(