Dłuższa trasa z noworodziem

Mam pytanie, nie znalazłam wątku jeśli był to proszę mnie odesłać :flushed::face_with_peeking_eye: mianowicie szykujemy się na pierwszą podróż do dziadków - mamy ok 3h więc na trasie pewnie jakiś stop na karmienie + przewijanie. Pytanie brzmi czy macie na trasie jakieś sprawdzone miejsca żeby nakarmić i przebrać malucha ? Nie wiem Orlen / mc Donald ? Gdzie się zatrzymujecie na trasach ?

1 polubienie

My przewaznie zatrzymywalismy sie na Tych Mopach lub stacji paliw i szlismy do pokoju dla rodzica :wink:

Stawaliśmy na kopach , stacjach itp :slight_smile: daliśmy radę a jechaliśmy zwiedzać na dwa tyg więc było ciekawie :slight_smile:

Mc donaldy maja fajne te pokoje dla dzieci :muscle: i czyste a to najwazniejsze . Chociaz jak my jechalismy tez kolp 3 godzin to mala cala droge przespala :see_no_evil:

1 polubienie

My też zwykle zatrzymywaliśmy się w Macdonald bo fajne pokoje dla matki z dzieckiem no i czysto było .

Tak, mc Donald to dobry pomysł! :wink: Ew możecie zaopatrzyć się w taki podróżny przewijak i przebrać i nakarmić w aucie - wiem, że to średni komfort i warun dość ekstremalny ale to jakby na drodze nie udało się nic znaleźć to w razie w :face_with_peeking_eye:

Tak może jakbym miała dziewczynkę :face_with_peeking_eye::rofl: ale już widzę że mam zasikane całe auto :rofl::rofl::rofl:

Oo to łączę się z Tobą! Nie ma dnia żebym nie została obsiurana :sweat_smile::sweat_smile::grinning:

2 polubienia

Hahahaha właśnie to sobie wyobraziłam :smiley: mam chłopca i dużo takich fontann zaliczyliśmy, dobrze że łóżko stoi w bezpiecznej odległości od przewijaka :joy:

3 godziny to jeszcze nie ma tragedii:) my jechaliśmy max 1,5 godziny i synek cały czas przespał. Raz go zabrałam na wizytę do neurologopedy to przespał trasę, wizytę i trasę powrotna. Nawet nie wie ze neurologopeda mu jakieś ćwiczenia robiła :see_no_evil:
Ale na Orlenie widziałam że sa roalety dla matki z dzieckiem, w mc Donalds tak samo.

W mcdonaldach masz tylko przewijak w toalecie dla niepełnosprawnych niby jest dużo miejsca ale nie jest super wygodny.

Przyznam szczerze wszystko zależy od miejsca i trasy. Trochę tych tras przerabiałam i powiem tak są orleny które mają bardzo mało miejsca i tylko właśnie przewijak i nic więcej. A są takie stacje benzynowe które mają jeszcze oddzielne pomieszczenie dla majtki karmiącej i naprawdę są całkiem wygodne.

Wiesz zgodnie z zaleceniami powinno się robić przerwy co półtorej godziny i tak dalej, zgodnie z doświadczenia rodzica deptujcie ile wlezie jak dziecko śpi.

Ja nie kojarzę w mcdonaldach pokoi dla dzieci. Możesz podać na jakiej trasie

W sumie raz jechaliśmy z córką nad morze i wtedy MOP zaliczyliśmy.

W większości mcdonaldow są pokoje dla matki z dzieckiem. Z tego co kojarzę. Spotkałam się też że w jednym taki pokoik był w toalecie dla niepełnosprawnych więc trzeba było zapytać obsługi gdzie się znajduje. Ogólnie teraz przy takich głównych trasach są już takie miejsca gdzie można przebrać dziecko. Ja lubię Orleny bo mają tam zawsze czysto

Ja do rodziców jadę 6 godzin samochodem bo mieszkają na drugim końcu Polski. Jak dzieci przesypiają drogę to spoko nie ruszam ich nawet z fotelików bo jak się rozbudzą to jest armagedon. Natomiast jak już musimy to zatrzymujemy się na orlenie głównie tam gdzie są wieksze stacje z gastronomią tam mają czesto łazienki z przewijakami , albo w Maku lub KFC . Tam gdzie jest gastronomia można usiąść i spokojnie na karmić

1 polubienie

Zazwyczaj miesci sie w toalecie dla niepelnosprawnych
A i zapomnialam , ze w mc dnaldzie jestv tez cieplo :see_no_evil::muscle:
Bo te toalety czesto sa naprawde chłodne

Sama dobra pisałam, że jest tam większy przewijak. W niektórych nawet krzesełko, ale ogólnie w niektórych miejscach to w ogóle są takie pomieszczenie stricte dla matek z dziećmi. Także dobre miejsce do karmienia właśnie w niektórych orlenach

No to musimy obadać na naszej trasie :woman_shrugging:t3: oczywiście póki będzie spał to będzie spał ale muszę być gotowa :sunglasses::sunglasses:

1 polubienie

Przed nami w najbliższy weekend również 2h trasa i nie mamy zbytnio miejsc na postój, typu McDonald, Mop,. ewentualnie Orlen.
Maluch ma niespełna 2 msc. Liczę że przebieranie nie będzie konieczne, a z karmieniem najwyżej poradzimy sobie w aucie na jakimś parkingu :smiley: karmię piersią.
Chociaż mam nadzieję że maluch prześpi całą trasę :slight_smile:

Zależy ile ma maluszek, bo noworodki nie powinny być zbyt długo w foteliku samochodowym, niemowlaki tak do 2 h, my jak jechaliśmy na wakacje mała miała 5 miesięcy, i też mieliśmy jakieś 3h niecałe to zatrzymaliśmy się tak po 1.5 gdy mała się obudziła. Zatrzymaliśmy się w mc-u bo i mu coś zjedliśmy i właśnie tam był ten pokój dla mamy z dzieckiem. My też byliśmy na mm więc termos z wodą 40 st mieszanka i przy stoliku robiliśmy mleko :wink:. Tak jak piszesz warto spojrzeć na trasie jakie macie możliwości, bliżej dalej itd. nas w powtórnej trasie młoda zaskoczyła 30 min od Warszawy :poop: i nie było opcji musieliśmy się zatrzymać :laughing:

1 polubienie

Ponadto szczerze polecam grupę na fb

Podróżowanie z niemowlętami i małymi dziećmi. Ludzie wymieniają się swoimi doświadczeniami co do lotów, którą trasą lepiej przyjechać pod dzieciaki itp.

A także właśnie jeżeli nie masz trasy szybkiego ruchu to na zwykłej trasie które knajpy są polecane i tym podobne