Dłuższe karmienie piersią

Hej, mamy. Spodziewam się 3 dziecka. Pierwsze dziecko urodziłam wcześnie, karmiłam 1,5 miesiąca. Drugiego synka udalo mi się karmić 4 miesiące. Niestety, mój pokarm był słaby, miałam go niewiele. W ruch poszedl laktator, jednak na niewiele się zdał. :pensive:Pokarmu po prostu nie miałam. Zależy mi, aby karmić jak najdłużej. Jakie macie sposoby na rozruszenie laktacji? Tradycyjna bawarka niestety nie zdała egzaminu, podobnie suplementy. I drugie pytanie, jakie jest Wasze zdanie na temat laktatorów muszlowych? Czy one rzeczywiscie pobudzają laktację bardziej niż tradycyjne laktatory? Przy dwójce uzywałam ręcznych, jednak nie było to dla mnie wygodne i komfortowe. Teraz chcialabym karmić jak najdłużej i żeby ten pokarm był bardziej treściwy.

Hej Nowa Mamo, juz były o tym wątki. Wpisz w lupę laktacja a Ci wyskocza. Tam masz mnóstwo porad . Nie dublujemy na forum wątków, bo potem jest spam i jedno i to samo…

Tu masz przykład
Rozkręcenie laktacji

6 polubień

Zerknij do wątków poniżej, tematy te były już poruszane :wink:
Tu o rozruszeniu laktacji :

Tu o laktatorach :

Jeżeli czegoś brakuje to można odświeżyć stary wątek :grinning:

4 polubienia

Tu w tych wątkach są też dość aktualne odpowiedzi, bo zaledwie z końcówki roku, a sporo tutaj doświadczeń odnośnie właśnie laktacji wymieniałysmy :star_struck:

1 polubienie