Do jakiego wieku wasze dzieciaki spały w łóżeczku? My mamy standardowe 120x80 mały ma prawie 2.5 roczku wierci się strasznie i mam wrażenie że łóżeczko jest dla niego już za małe. Jak było i was od jakiego wieku zmienialyscie łóżeczko na większe ?
Ja za parę dni przenoszę syna do większego łóżka, ma 1.5 roku
my mamy 120x60 łóżeczko i wydaje mi się, że jest dla niego za wąskie, i robimy miejsce dla brata ![]()
Siostrzeńcy ok 2 roku mieli już takie przerobione to że szczebelkami że zamiast szczebelek był taki pół bok a ok 4 mieli już na takie większe
W wieku 2 lat mieliśmy ściągniętą właśnie jedną ściankę łóżeczka ale chyba po pół roku zmieniliśmy na zwykłe łóżeczko z ikea
Koleżanki syn miał lekko ponad rok jak zaczął krzyczeć że nie chce w łóżeczku i chce swoje łóżko, musiała na szybko kupować, śpi teraz w nim bez problemu, zaraz kończy 2 lata
Jak przeprowadzalismy sie to sprzedalam lozeczko i kupilismy lozko domek, ale takie super niskie-jakos 15cm nad ziemia. Cora miala wtedy 1.5roku
To moja córeczka miała już 3 latka. Akurat szykowaliśmy się do przeprowadzki na swoje, także dostała własny pokój a w nim nowe łózko.
Moja córka też miała 3 lata jak dostała nowe duze łóżko domek w nowym pokoju, bo akurat przeprowadzaliśmy się do nowego domu. Takto spała w tym małym 120 na 60.
Ja juz bede miala a córka ma 2 lata .
Liczymy, że sie uda przenieść jak mała kruszynka sie urodzi. Mała będzie miała wtedy 18 miesięcy. Ale jak ten proces będzie sie wydłużal, to nic nie szkodzi. Lubimy spać razem. Z noworodziem może byc to kłopotliwe ale… Co sie nie robi
No właśnie chyba będę musiała kupić jakieś ale córce też będziemy zmieniać i w tedy łóżko zostało by po niej tylko że ono nie ma barierek. Ciekawe czy są takie do dokupienia osobno
Google mówi, że są. Nam dziadek stolarz dorabia barierki
Moj dosyc dlugo spal w lozeczku ok 4 lat ale jeden bok mielismy calkowicie wyciagniete , a lozeczko bylo przystosowane do wieku 5 lat
Właśnie, to bardzo zależy od tego jakie się ma łóżeczko, my kupiliśmy specjalnie takie go się zmienia poznejn w tapczanik aby starczyło na troche
My mamy kojec więc nie da się ściągnąć jednej strony.
@daga1271 właśnie widziałam że są ale takie wsuwane pod materac ale ja mam łóżko takie że materac wychodzi w spod więc musiało by być z takim uskokiem a nie widzę takich
Mam właśnie takie łóżko z szuflada od spodu i tam e tej szufladzie jedt drugi materac. Fakt, trzeba mief trochę miejsca na ten drugi materac. My zwijamy matę na ten czas
U nas w pokoju nie zmieści się takie łóżko. Mały śpi jeszcze z nami w sypialni bo czasami budzi się w nocy więc jeszcze myślę że z rok pospi.
Moja córka też się budziła w nocy, non stop się kręciła i wybudzała nagle, przestawilismy więc dostawke dalej od naszego łóżka było lepiej ale dalej pobudki były aż któregoś dnia zasnęła nam głęboko w swoim m pokoju w łóżeczku i się nie obudziła na mleko o 21, zostawiliśmy ja więc z kamerka poszliśmy spać w sypialni. Mała obudziła się dopiero ok 4 jak zwykle do tej pory na jedzenie. Więc od tamtej pory śpi u siebie i te noce jak jej nic tam nie doskwiera wyglądają spoko. Okazało się że wybudza się przez nas, nasze kręcenie się na łóżku, zasypianie, chrapanie itd
Moja to samo co Wasze. Dziś rano pooędziła za tatem, jak zauważyła ze go nie ma w pokoju. Mąż szykował sie do pracy, a ona czuwała. Dobrze, że jeszcxe dosypia :))
U nas łóżeczko stoi a pokoju z daleka od naszego łóżka. U nas jest ten problem ze jak śpi w łóżeczku to się budzi czasem kilka razy a jak go wezmę do nas na łóżko to śpi do rana i nie nie budzi ale strasznie się kręci więc myślę że to może być przez za małe łóżeczko bo po prostu jest mu tam za ciasno