Dołącz do Mam Testerek! (luty 2026)

Ja właśnie będę zmieniać butelki bo chyba mój synek dorósł do innych butelek i faktycznie mamafeel bardzo kajrzy mi się z tymi nowymi z canpol i mam dylemat, ktore wybrać :smiley:

@Patiii zazdroszczę takiej ilości mleka :smiling_face_with_three_hearts: super, że chcesz oddac dla innych dzieciaczków

Co Ci.pomoglo tak super rozkręcić laktacje ? :slightly_smiling_face:

Naprawdę te butelki to wygrywają wszystko a ten podgrzewacz to też cudo

Wow, jaka pokaźna ilość mleczka! :star_struck::heart_eyes: Super, że chcesz oddać do banku mleka :blush: trzymam kciuki żeby się udało, bo wiem że mają tam dość rygorystyczne wymagania, trzeba spełnić określone normy, także powodzenia oby się udało :muscle:t2:

Sama do końca nie wiem :slight_smile:
Piwo karmi piłam ale wątpię że to przez nie, może laktator :slight_smile: canpol smartsense od powrotu ze szpitala

1 polubienie

@Patiii @Kalusia161 to chyba predyspozycje danej osoby w danym momencie do karmienia
plus może też duzo kwestia pojemności piersi
gdyby to byla tylko kwestia slodu , karmi czy kozieradki i innych cudow to tez bym sie zalewała mlekiem ale niestety

1 polubienie

Oooo szok :wink: jak dużo :smiling_face_with_three_hearts: no to super że tak się udaje :smiling_face:

O w końcu poznałam mamę która ma bliźniaki :star_struck: Moje mają 2.5 miesiąca. Wow podziwiam , że udaje Ci się ściągnąć tyle mleka! Ja karmię piersią i staram się codziennie odciągnąć żeby mieć butelkę w zanadrzu, bo czasami szybciej mi jest nakarmić butlą :wink:

1 polubienie

Omg 2 litry mleka dziennie?! Ale wynik! Przy takiej laktacji siedzisz co 2h z laktatorem ? Czy wystarcza np jakies dwie sesje i masz takie ilości ?
Podziwiam za bycie KPI :hugs:

Ale super!
Życzę powodzenia aby zestaw do testowania trafił do Was, skoro masz takie testerki!
Ilość mleka szokująca! Fajnie że chcesz wspomóc inne mamy oraz dzieciaczki :slight_smile:
U mnie akurat w rozkręceniu laktacji najbardziej sprawdził się synek, taki żywy laktator :grinning:

2 polubienia

Co 3-4 h, czasami dłużej ale wtedy to już laktator pełny :face_with_open_eyes_and_hand_over_mouth:

No ja właśnie rzadko karmię piersią, wolę odciągnąć i podać w butelce, mniej stresu dla mnie i dla nich jak mąż jest w pracy :slight_smile:

o matko :heart_eyes:
takie historie zawszs mi się kojarza z hiperlaktacja i filmikami na internecie jak ma pełne sloje albo laktator pełny az sie wylewa

Ja się boke odciągać z karmienia na karmienie że nie odciagne wystarczająco. Jak rozleje do butelek to wychodzi mi po 90-120. Wyrabiasz się żeby nadążyć przy dwójce z odciaganiem? :face_with_peeking_eye: Czasami nawet po butli jak są nie spokojni i do godziny potrafią wylądować do piersi ale to ewidentnie na uspokojenie, szybko zasypiają. A powiedz mi jak karmisz butelką to są w stanie pierś jeszcze przyjąć ?

U mnie też “żywy laktator” zrobił najlepszą robotę! :star_struck::grin:

2 polubienia

Bez canpol smartsense byłby pewnie problem, ale zapinam laktator i lecę karmić dziewczyny, więc ten laktator to rzecz która mega polecam innym :face_holding_back_tears::smiling_face_with_three_hearts:
A cyca łapią dalej bez problemu :face_with_open_eyes_and_hand_over_mouth::face_holding_back_tears:

Właśnie często wolałabym sobie ułatwić życie butelka ale boje się że wtedy będzie koniec z cyckiem. Ale może jak u Ciebie się tak sprawdza to spróbuję więcej odciągać do butelki :slight_smile: Ile teraz zjadają dziewczynki?

Zjadały 120ml ale od rana jedna domaga się więcej :face_with_open_eyes_and_hand_over_mouth:

1 polubienie

Wow , dawno nie słyszałam żeby tyle mleczka mieć . :smiling_face_with_three_hearts::ok_hand:

Jej to genialnie ci idzie