Eeee to ja mu tłumaczę i razem zemną wlewa wszystko, ustawia program i zamyka i leci zobaczyć czy jest światełko
To mój mi łapie za brudne sztućce i muszę pilnować ![]()
Otwarta zmywarka uruchamia w dzieciach tryb turbo i w sekundzie łapki już chcą grzebać w tych brudnych gratach ![]()
![]()
![]()
Szkoda że otwarta pralka tak nie ma, może by ładowały dzieci za nas ![]()
![]()
Haha
mi synek “pomaga” ładować pralkę
czasami coś włoży a czasami wyjmuje ![]()
No mój też czasem wyciąga brudne sztućce jak chce włożyć coś do zmywarki … i muszę go pędzić
Chcą robić wszystko co zakazane ![]()
![]()
A no wiadomo, że jak się mówi nie nie, to dziecko powtarza nie nie i biegnie właśnie tam gdzie nie wolno ![]()
![]()
To trzeba mówić na odwrót ![]()
To pewnie i tak Ci tam poleci ![]()
![]()
A wiecie że już mój maluszek jak czegoś nie chce to pokazuje dlowa nie, jak chce coś i go zapytam to mówi tak i jak mówię np zawołaj tatę to leci i mówi tata…. I coraz częściej powtarza po nas ale. IE tyle słowa to intonacje słów ![]()
![]()
![]()
zaczyna się rozwój mówienia ![]()
jestem z niego taka dumna
I w gole o wszystko już rozumie. Wie jak mówię że
Idziemy się kąpać bo leci do łazienki i wyciąga matę, jak mówię że włączymy zmywarkę to wie że się wlewa płynu i świcie się światełko, tak samo z pralną. A jak moja mam była i mu powiedziała żeby jakąś zabawek przyniósł dokładnie paczeni do cymbałek tow wiedział i poszedł do pudła z zabawkami i dokładnie pałeczki przyniósł …. Wie jak mówimy że idziemy do żłobka czy na spacer. Albo jak idziemy pupę przebrać …. Normalnie jest taki mądry już
Mądry chłopaczek
to pewnie bardzo cieszy! I popatrz jak w rok od takiego niemowlaka co je i śpi doszło do takiego małego chłopca ![]()
Ja czekam na takie momenty aż będę mogła się z synem właśnie tak dogadać
On niby nie moi ale kurczę wszystko rozumie i doskonale potrafi pokazać co chce a czego nie chce. Wie co do niego mówimy i teraz już nie ma
Obiecanek cacanek bez spełnienia. Jak mówię że
Idziemy na spacer to idziemy nie zrobię tak że nie pójdziemy. Jak mówię ostatnia łyżeczka to też nie daje 3 kolejnych bo ostatnia to ostatnia
Moja siostra raz tak zrobiła że córce
Która ma już ponad 3 lata powiedziała żedojdzie do niej na spacerze jak uśpi jej brata. Od początku było to kłamstwo bo mała nie chciała iść bez niej i jak wróciła mała to od razu powiedziała że jej obiecała a jej nie było …. Ja bym czegoś takiego nie rozrobiła …. Bo dziecko wszystko wie i potem już nie będzie ufać rodzicom czy innym ludziom
Też chcę być słowna i tak robić że jak coś powiem to tak jest więc będę musiała być ostrożna i rozważnie obiecywać
Jeju nie chciałabym usłyszeć takich słów od dziecka
mszę na to uważać co obiecuje
Nooo dzieciaki są bystre o oszukiwanie czy ściemnianie już przy takim dziecku to jest słabe k się dziwię że tak zrobiła
To jest piękne właśnie, że takie maluchy tak naprawdę jesczcze to są, nie potrafią powiedzieć, a już tak super można się z nimi skomunikować, wszystko rozumieją ![]()
takie małe mądrusie to są ![]()
,![]()
Tak samo u nas, ja szykowałam kolację w kuchni i mąż bawił się z małym pokoju na macie no i krzyczę “chłopaki chodźcie na kolację”, a synek od razu “am, mniam” i już leci do kuchni, i mąż taki zaskoczony i rozczulony tym właśnie, że boziu to taki maluch jesczcze , a wystarczyło, że powiedziałaś że kolacja jest gotowa to on już wiedział o co chodzi i że trzeba iść do kuchni bo jest “am” ![]()
![]()
Drogie mamy, na wrzesień szykujemy dla Was do testów naszą nowość (nic więcej nie możemy powiedzieć
) dlatego wyniki sierpniowe pojawią się w przyszłym tygodniu
![]()
@CanpolBabies_Redakcja hah czyli jednak nowosc:heart_eyes:![]()
![]()
jesteście bardzo tajemniczy:face_holding_back_tears:
musimy jakoś wytrzymac ażż tydzień ![]()