U nas też Bing uratował inhalacje ![]()
Ja chusteczkami wycieralam bliznę po CC i super się wygoiła.
HahHaha iu nas to ta bajka hot do inhalacji ![]()
super nagroda. Na pewno będę chciała ją przestępstowac na moim maleństwu ![]()
U Nas od jakiś 3 miesiecy Bing caly czas na topie ![]()
U mnie bratanek polubil Blue i “all i want for chrismas is you” ![]()
![]()
![]()
Bo jest wlasnie na etapie uciekania im jak mu przebierają pieluszki i musza go czyms zająć , nic nie pomaga tylko to ![]()
To u Nas “Lulajże Jezuniu” na okrągło. W żłobku przygotowywali to an Święta. Maly w grudniu nucil ale ze slowami problem. Obecnie spiewa już trochę i czesto każe sobie wlączac
U mnie chwala na wysokosci ![]()
![]()
![]()
O matulu u nas też był to hit. Córka wolała : mama baja Bem ![]()
I oczywiście chciała oglądać Binga , nawet dzisiaj to wspominałyśmy ![]()
U nas jeszcze Buey ![]()
Całkiem fajna bajka. Jeszcze było Masha i niedzwiedz ale ta dziewczynka tak mnie wkurzała, że szukałam alternatywy dla tej bajki ![]()
Bluey na razie jest tylko na puzlach
Maly nie odkryl ze można obejrzec.
A Bing zaczal się od książeczki- wygralam na Ig zestaw z książeczka “Bing mycie zębów to wielka rzecz”. I się strasznie spodobala Małemu. Jak kiedyś zobaczyl Binga na ekranie to byl szał radosci ![]()
U nas przed nami te bajki
poki co Kicia Kocia, biedronka i ślimak hitem ![]()
Moja córka też lubi do dzisiaj oglądać Kicie Kocie a ma 7 lat ![]()
Gdzieś mi się przewinęła kiedyś informacja, że ta bajka Masza i niedźwiedź nie jest polecana przez psychologów, bo pokazuje dzieciom takie buntownicze zachowania, bo ta dziewczynka jest za głośna, ciągle płacze, marudzi, wymusza itd ![]()
![]()
Także to dobry pomysł, że zdecydowałaś się ją zmienić na inną ![]()
![]()
Co do bajek polecam taka babeczkę na ig :
Ona fajnie pokazuje jakie bajki są ok dla dzieci a jakie nie i tłumaczy dlaczego ![]()
Właśnie tam też mówiła że Masza i niedźwiedź nie jest zalecana bo masza to nadpobudliwe dziewcze
analizowała też bing o którym tu pisałyście i kicie kocie - zerknijcie sobie ![]()
U nas teraz koci domek Gabi jest na topie, chociaż staram się ograniczać bajek, wolę jak bawimy się w malowanie, rozwiązywanie zagadek czy pióro kakadu,w weekend katowała bajki i czerwony kapturek był top. Zna już prawie na pamięć ![]()
Tak lubie ją oglądać , ale powiem że ma cos w sobie jakby była wiecznie przelekniona wystraszona i głos ma taki jakby coś się stało ![]()
![]()
nie wiem czy tylko ja mam takie wrażenie ? Hmmm
@Mamii też o tym słyszałam. Nie będę włączać bajki choć ma planszówkę nową to nawet nie będę jej poki co otwierała ![]()
O tak tak! To właśnie jej filmik mi się kiedyś wyświetlił właśnie i przy okazji to widziałam ![]()
Wydaje się, że mądrze Kobietka analizuje te bajki i fajnie to przedstawia ![]()
Koci domek Gabi też był u nas hitem , fajna bajka. Sama lubiłam ją oglądać
także często siadłam z córką i razem oglądałyśmy. Bajki nie są takie straszne jak się mówi. Też można razem spędzić czas , później porozmawiać o bajce. Można wymyślać własną historię na podstawie tego co się oglądnęło lub wymyślić własne zakończenie. My tak często robimy
Wiadomo - wszystko w granicach rozsadku.
Jak bylam w ciąży to miałam wiele założeń- co do ekranów, slodyczy itd.
Ale życie wszystko zweryfikowalo ![]()
Dokładnie, wszystko przychodzi z czasem