Wydaje mi się że ten najnowszy z Canpol byłby jeden z lepszych . ![]()
Właśnie zastanawiałam się jak sprawdził by się przy większym biuście bo większość o których słyszałam to nie sprawdza się przy większym biuście. ![]()
@Elwira125
nie zawsze to kwestia laktatora i wielkości biustu a dopasowania lejkow
Myślę że przy bardzo obfitym biuscie muszle mogą się nie sprawdzić bez względu na lejki. Ja na przykład mam mały biust, właściwie wielkości muszli od laktatora i dobrze mi się z nimi funkcjonuje, mogę w miarę swobodnie się poruszać i robić większość rzeczy. Myślę że w przypadku dużych piersi mogłyby nie przylegać tak dobrze i przemieszczać się, odklejać itp.
@Mamusia22
akurat niekoniecznie sie z tym zgodze
ja cala laktacje mialam od 85-90 F do 85 D w zależności w którym momencie i nie uwazam ze byl maly.
kilka laktatorow wtedy przerobilam i jezeli ma sie dopadowane lejki, laktator jest sprawny i dobrze trxymasz lub ulozysz w biustonoszu to powinno byc dobrze
To prawda, ja z doradca laktacyjnym dobralam moc i lejki do brodawkia nie do wielkosci piersi! Polecam kazdemu taka wizyte bo wiadomo nie kazdy sie na tym zna i nie kazdy musi sie na tym znac
a Pani dobrala wszystko pode mnie ![]()
A miałaś laktator muszlowy przy takim biuście? Jeśli tak to jaki?
@Elwira125 ja mialam wtedy rozne
zaczynalam od babyono muszlowy i trafilam na wadliwy
pozniej kupilam neno bella twin butelkowy i z poczatku mimo ze mocny szarpał to jakos szlo, dla wygody nawet muszle z ali do niego dokupilam bo oryginalnych neno nigdzie chwilowo nie bylo, odciagal raz porownywalnie a raz wiecej na muszlach, pozniej wymieniałam czesci ale po okolo pol roku uzytkowania i mimo ze byly szczesci wymieniane nawet na oryginalne neno zaczal wyc spieniac mleko i odciagal coraz mniej mimo ze dopasowane czesci nowe byly wiec moze coś z “silniczkiem”
w miedzy czasie mialam stycznosc z medela u doradczyni laktacyjnej to zdecydowanie lepiej delikatniej odciagal
łącznie 8msc odciagalam pozniej musialam zakończyć
teraz rozne bralam pod uwage ale zobaczę jak wyjdzie w praktyce na jakim zostane i ile mleka będzie
na chwile obecna zakupiony czeka canpol handsfeee
bralam pod uwage momcozy s12 pro jesczze lub canpol milkshelly lub canpol najnowszy
bede probowac byleby dobrze odciagal i mobilny
Czytam czasem o różnych problemach z laktacją i serio po porodzie taka wizyta u doradcy laktacyjnego to będzie mój totalny must have!![]()
@MamusiaNM ooo o medeli słyszałam, że to porshe wśród laktatorów
one są chyba dostępne w większości szpitali, ja nadal się za czymś rozglądam, ale na warunki domowe szukam chyba jednak czegoś nieco tańszego niż Medela ![]()
@Wesola95
to prawda potrafi byc świetna szczególnie ta szpitalna w dodatku takie laktatory tak samo jak monitor snu czy inne sprzety mozna wypozyczyc:)
ja mysle tym razem korzystac po porodzie w szpitalu z medeli bo mowia ze dobrze rozkręca laktacje a w domu uzytkowac ten co kupilam canpol handsfeee i myślę cos jeszczd ogarnac wrazie w ale nie wiem co narazie
Potwierdzam, medela ro fantastyczny sprzęt i on rozkręcil mi laktację w szpitalu (leżałam tam tydzień więc wykorzystałam na ile się da ten sprzęt). Niestety w domu już słabszy laktator lovi.
Zdecydowanie teraz szukam czegoś nowego, a te muszlowe laktatory są kuszące!
@Skylark jakie bierzesz pod uwagę?
pamietasz moze model lovi który sie nie sprawdził za bardzo?
Myślałam o laktatorach Neno Perffetto i Neno Angelo. Oglądałam też laktatory muszlowe w tym ten z Canpol - wyglądąl obiecująco.
Już od czytania opinii i szukania tego laktatora mam zawroty głowy ![]()
4 lata temu korzystałam z laktatora lovi Prolactis - może miałam źle dobrany lejek, nie wiem. Wiem, że odciągałam max 30ml mleka
@Skylark o matko to strasznie malutko
moze cos z doborem. ja teraz zamowilam sobie szablon do mierzenia by miec pod kontrola wrazie jakby sie zmienial rozmiar
jeżeli bierzesz pod uwage Neno i bylabys strikte kpi czyli odciaganie 8-12 nawet nierax razy dziennie to pamietaj ze co 3tyg membrany i zaworki do wymiany pozostale rzadziej. z zestawami dostępnymi jest roznie mowie o oryginaly paczka po 70zl i niektore czesci byly pojedynczo🤦 wiec mozna zbankrutowac
aczkolwiek neno miewa zwolennikow . ja ze względu chociażby na dostępność i cene czesci wymiennych nie zaryzykuje ponownie
O kurcze, a tyle się naczytałam o tych laktatorach neno i byłam przekonana, że właśnie jeden z nich wybiorę.
W planach jest karmienie piersią ale boję się, że znowu będę musiała dokarmiać lub przy nawale sie wspomagać i szukam niedrogiego sprzętu ale spełniającego funkcję.
A Ty @MamusiaNM masz jakieś modele na oku ?
@Skylark
ja czytalam owszsm ze chwala z racji ze butelkowy ale duzo zalezy jaki masz prob bolu podatność brodawek itd
ja patrzac ile wlozylam kasy w wymiane czesci i dzialanie jego tp nie kupila bym ponownie tym bardziej znow podwojnego id nich
narazie mam kupiony tak jak juz mowilam ze canpol hands free i przy czyszczeniu wszystko szczelne nic nie przeciekalo, wystarczylo dokladnie zamknąć a czy będę zadowolona okaze sie
kusi mnie najnowszy Canpol i momcozy s12 pro
Perfetto na pewno jest delikatniejszy niż Bella Twin i taki porządniejszy. Nawet te buteleczki ma z mocniejszego plastiku. Ale za ten wygląd się płaci, bo można w tej cenie kupić podwójny…a takim więcej mleka się ściąga i szybciej.
@MamusiaNM te części zamienne to jakiś kosmos. I oryginalne i zamienniki to rzeczywiście dużo wychodziło. Ja miałam wrażenie że niewiele więcej za mleko modyfikowane potem płaciłam. Wiadomo że innych korzyści jest ogrom, ale KPI to drogi biznes ![]()
@daga1271
no jest deogi biznes to prawda ale z tymi mlekami to mozna popłynąć szczegolnie jak trxeba kilka razy zmieniac bo dziecko nie akceptuje wiec roznie bywa
ale fakt faktem nieraz wlasnie prxez te części idzie zbankrutować
jak mma byc szczera to dla mnie bylo chore ze czesci oryginalne neno sa pakowanie tak a nie inaczej i nieraz jak potrzebowala bys wymienic wszystko musisz wydac 140 a muszle z ali ktore byly mobilne i mozna bylo je złączyć z neno kosztowały do stowy i scuagaly tyle samo albo i więcej
mowia ze za jakosc siw placi alw tu niekoniecznie bylo yo widoczne plus butelkowe powinny sciagac wiwcej ![]()
co prawda chwala bardzoej te pojedyncze butelkowe tak jak mowisz ale to jest dla mnie juz nie praktyczne bo siedzisz trzymasz i pokedynczo ściągasz a dwa w tej cenie mozna szukac mobilności i zawiodlam sie po tamtym
Potwierdzam Medela to świetny sprzęt! Te szpitalne to takie kombajny
wiem, że można je wypożyczyć do domu. Jak chce się tylko rozkręcić to chyba warto a jak już będzie rozkręcona laktacja to kupic coś tańszego do domu. Ja w domu rozkręciłam przy pierwszym dziecku Philips Avent. Teraz używałam dużo szpitanej Medeli bo jeździłam do dziecka na neonatologie i tam też odciągałam jak byłam a w domu aventen też. Jak juz było rozkrecone i dzidzia w domu to kupiłam Campola muszlowy(ten starszy) i okazało się że ściąga mi więcej niz Avent butelkowy.
Dodam, ze rozkręciłam laktacje tak, że karmie piersią i mam takie nadmiary, że jeszcze po każdym karmienu sciagam jakies 90ml… nie narzekam bo akurat czasem chodzę już do pracy więc mi się przydaje odciagniete mleko. Ale czasem mnie już meczy to odciaganie… szczegolnie w nocy. Ale nie da sie nie odciągnąć bo w nocy mam najwięcej.
Super, że tak pięknie Ci się udało rozkręcić laktację To naprawdę sporo pracy .Masz rację Medela to złoto, szczególnie na start albo przy wcześniaku. A później faktycznie warto mieć coś lżejszego do domu. I te nocne nadmiary znam to teraz też mam
Ale dobrze że możesz z nich korzystać ![]()