Oo to udanych zbiorów. Oby było dużo grzybków bo najgorzej chodzić jak nic nie ma. Wtedy zawsze człowiek zawiedziony . Choć nie raz się wraca z pustym wiaderkiem .
No niestety tak się też zdarza. Dam znać czy się uda ![]()
Bez cebuli jakoś tak z lenistwa się nauczyłam ![]()
Dziś zrobiłam jajecznicę z 3 jaj dla mnie i małego i też zjedliśmy wszystko ![]()
To my z mężem wyjątkowo mało jaj jemy na jajecznicę
jak nie było młodego to robiliśmy 3 jaj …. Przecież jajka są mega sycące
@LawiBlue no ja lubię z cebulką, ale też lubię zrobić plastry bekonu obok do podgryzania tak na amerykański styl. Nie lubię tak grzybów by robić z jajecznicą ale wiem że ludzie tak jedzą. Tak samo jak jedzie z pomidorami
Bekonik taki chrupiący też uwielbiam. Nawet mały się zajada
Ja ostatnio jadlam u znajomych jajecznice z kurkami i śmietanką i calkiem dobre to bylo. Zjadłam raz i sama nie zrobie bo to za dlugo trwalo a ja zawsze rano szybko chce zjeść
Ja tez kocham zbierac i jesc grzyby
zawsze sie smialam , ze pieczarka to moje ulubione “warzywo”
w tamtym roku nie bylam , ale w tym nie wiem czy bede potrafila sobie odpuścić
jesli uda sie jakos logistycznie to rozplanowac to naprawde bardzo ciagnie mnie do lasu ![]()
@LawiBlue ja nigdy nie jadlam z takimi z lasu jajecznicy , ale w sumie jak o tym napisalas to wydaje sie to dobrym pomyslem . Teraz przez ten temat mam ochote na sos grzybowy ze smietana i cebulka ![]()
![]()
![]()
Nooo dla wytrawnych grzybiarzy to pieczarka nie jest grzybek z tego co słyszałam
No ja nie jestem tak nauczona jedzenia grzybów, nie zbieram, nie robię przetworów i nie jem. Zawsze mnie przerażało jak się słyszało że ktoś nazbierał grzyby zjadł o umarł albo trafiła w ciężkim stanie do szpitala …. Jakoś tak się tego boję i nie ufam
Ja jeszcze uwielbiam Kanie .![]()
![]()
@MamaMalychStopek Bo na grzybach trzeba się znać żeby zbierać . Ja zbieram takie , które znam i których tata mnie nauczył . Jak nie jestem pewna to nie biorę i nieznanych też nie zbieram .
Z Kurek uwielbiam sos śmietanowy z makaronem i dużą ilością pietruszki ! ![]()
![]()
Jaaaa kochom <3 ale np u moich teściów to była nowość jak im zrobiłam i najeść się nie mogli
Ja tez zjadam tylko podgrzybki , prawdziwki , kurki, sowy i rydze . Tak jak mowisz te ktore znam .
@MamaMalychStopek no pieczarki to co innego co grzyby z lasu , ale bardzo je lubie , wybitnym grzybiarzem nie jestem
po prostu lubie
Oooo sosu by zjadł ale trzeba by iść na grzyby haha
Ja kiedys sie ludzilam , ze jak kupie grzybnie w sklepie ogrodowym to cos z tego bedzie
ogolnie nigdy mi sie nie udalo
wiec zostaje tylko jechac do lasu
Hahaha no nie wychodzi mój wujek też próbował i nic z tego
Mój znajomy ma w ogrodzie grzyby ale muchomory ![]()
i w tym miejscu gdzie zawsze wysypywał po czyszczeniu albo jak jakieś robaczywe były
no i nawet rydz mu tam wyrósł
A to ja mężowi kupiłam taką na pieczarki i super mu urosły ![]()
No pieczarki podobno łatwo wyhodować
O i to jest pomysl na obiad
będzie taki jutro
Ooo to nie wiedziałam, że można