Drzemki kontaktowe - Wasze doświadczenie

Oo to udanych zbiorów. Oby było dużo grzybków bo najgorzej chodzić jak nic nie ma. Wtedy zawsze człowiek zawiedziony . Choć nie raz się wraca z pustym wiaderkiem .

No niestety tak się też zdarza. Dam znać czy się uda :face_with_hand_over_mouth:

1 polubienie

Bez cebuli jakoś tak z lenistwa się nauczyłam :sweat_smile:

Dziś zrobiłam jajecznicę z 3 jaj dla mnie i małego i też zjedliśmy wszystko :crazy_face:

To my z mężem wyjątkowo mało jaj jemy na jajecznicę :crazy_face: jak nie było młodego to robiliśmy 3 jaj …. Przecież jajka są mega sycące

@LawiBlue no ja lubię z cebulką, ale też lubię zrobić plastry bekonu obok do podgryzania tak na amerykański styl. Nie lubię tak grzybów by robić z jajecznicą ale wiem że ludzie tak jedzą. Tak samo jak jedzie z pomidorami

Bekonik taki chrupiący też uwielbiam. Nawet mały się zajada

1 polubienie

Ja ostatnio jadlam u znajomych jajecznice z kurkami i śmietanką i calkiem dobre to bylo. Zjadłam raz i sama nie zrobie bo to za dlugo trwalo a ja zawsze rano szybko chce zjeść

Ja tez kocham zbierac i jesc grzyby :grin: zawsze sie smialam , ze pieczarka to moje ulubione “warzywo” :rofl: w tamtym roku nie bylam , ale w tym nie wiem czy bede potrafila sobie odpuścić :see_no_evil: jesli uda sie jakos logistycznie to rozplanowac to naprawde bardzo ciagnie mnie do lasu :sweat_smile:
@LawiBlue ja nigdy nie jadlam z takimi z lasu jajecznicy , ale w sumie jak o tym napisalas to wydaje sie to dobrym pomyslem . Teraz przez ten temat mam ochote na sos grzybowy ze smietana i cebulka :drooling_face::drooling_face::drooling_face:

Nooo dla wytrawnych grzybiarzy to pieczarka nie jest grzybek z tego co słyszałam :smiling_face: No ja nie jestem tak nauczona jedzenia grzybów, nie zbieram, nie robię przetworów i nie jem. Zawsze mnie przerażało jak się słyszało że ktoś nazbierał grzyby zjadł o umarł albo trafiła w ciężkim stanie do szpitala …. Jakoś tak się tego boję i nie ufam

Ja jeszcze uwielbiam Kanie .:stuck_out_tongue::stuck_out_tongue:
@MamaMalychStopek Bo na grzybach trzeba się znać żeby zbierać . Ja zbieram takie , które znam i których tata mnie nauczył . Jak nie jestem pewna to nie biorę i nieznanych też nie zbieram .

1 polubienie

Z Kurek uwielbiam sos śmietanowy z makaronem i dużą ilością pietruszki ! :drooling_face::drooling_face:

Jaaaa kochom <3 ale np u moich teściów to była nowość jak im zrobiłam i najeść się nie mogli

1 polubienie

Ja tez zjadam tylko podgrzybki , prawdziwki , kurki, sowy i rydze . Tak jak mowisz te ktore znam .
@MamaMalychStopek no pieczarki to co innego co grzyby z lasu , ale bardzo je lubie , wybitnym grzybiarzem nie jestem :sweat_smile: po prostu lubie

Oooo sosu by zjadł ale trzeba by iść na grzyby haha

Ja kiedys sie ludzilam , ze jak kupie grzybnie w sklepie ogrodowym to cos z tego bedzie :laughing: ogolnie nigdy mi sie nie udalo :rofl: wiec zostaje tylko jechac do lasu

Hahaha no nie wychodzi mój wujek też próbował i nic z tego

Mój znajomy ma w ogrodzie grzyby ale muchomory :face_with_peeking_eye::rofl:i w tym miejscu gdzie zawsze wysypywał po czyszczeniu albo jak jakieś robaczywe były :laughing: no i nawet rydz mu tam wyrósł

A to ja mężowi kupiłam taką na pieczarki i super mu urosły :face_with_hand_over_mouth:

No pieczarki podobno łatwo wyhodować

O i to jest pomysl na obiad :laughing: będzie taki jutro

1 polubienie

Ooo to nie wiedziałam, że można