W szpitalu gdzie rodziłam były specjalne sale dla mam z dziecmi z żółtaczką - dzieci były tam naswietlane wiec w przerwach mamy mogly kp
Na czym polega fototerapia i kiedy się ją stosuje u dziecka? Sprawdź, czy podczas fototerapii niemowlę można karmić piersią czy trzeba przejść na butelkę.
ja jestem butelkową mamą i uważam, że daje dziecku to co najlepsze
W takiej sytuacji również bym się zdecydowała na butelkę a może gdyby była możliwość na karmienie mieszane
Nie mialam pojecia ze mleko z piersi moze przedluzyc okres zoltaczki fizjologicznej
Ja chyba mimo wszystko wolalabym kp.
Ja mimo to karmilam . A wcale tak długo synek nie miał żółtaczki fizjologicznej
na szczescie mój maluch nie miał fototerapii
Nie żałuję decyzji o karmieniu butlą. Nie mam też pewności, że żółtaczka długo by trwała, ale szanse na to były duże, już patrząc na to ile z synkiem żółtaczka fizjologiczna trwała praz to, ze czas karmienia u nas był dosyć długi. Córa nadal troszkę żółta jest, ale już powoli blednie.
Słyszałam też od jednej położnej, że przy żółtaczce należy własnie jak najczęściej dostawiać do piersi…
ja karmilam piersia przy zoltaczce
myślę że mimo wszystko warto próbować i karmić piersią
również jestem zdanie że mimo wszystko warto próbować karmić maluszka naturalnie
ja również karmilabym piersi przy zoltaczce, trzeba tylko wybudzać dziecko co 3 h na karmienie. a nawet jeśli da się butle przy zoltaczce to później można sprobowac wrocic do kp
Ja karmiłam sztucznie i każdy ma się dobrze.
jak pod lampami to u nas kazły odciagac i dawały pielegnairki z butelki. ale wiadomo ze dzidzia nie jest tam wiecznie
mnie mama karmila sztucznie i tez się mam dobrze ale jednak jak mam możliwość to wole corce dac cos zdrowszego
U nas to się nawet nie pytaly tylko dawały
w takiej sytuacji chyba jednak jesli mozna to piersią
Jestem za tym że jak się da to piersią a jak się nie da to ściągać pokarm i butelką