Dzień Babci i Dziadka 2026

Drogie mamy, szykujecie jakieś prezenty na Dzień Babci i Dziadka w imieniu dzieci? Jakie macie plany na świętowanie? :smiling_face_with_three_hearts:

4 polubienia

To zależy, termin mam na koniec stycznia, no ale tak naprawdę ciąża jest już donoszona i maluszek w każdej chwili może się pojawić na świecie - więc jak zadecyduje żeby to zrobić przed dniem babci i dziadka to pewnie na szybko będziemy coś kombinowali, chociaż nie sądzę żeby dziadkowie czegokolwiek oczekiwali - bo wiedzą jaka jest sytuacja 🫶🏼😀

1 polubienie

My mamy dla babci i dziadka fotoksiazke i box kwiatowy z swieczek do tego jakies czekoladki :wink: w ten dzien idzjemy rowniez na wystep dzieci :wink:

1 polubienie

Ja chyba odbije stópki i rączki córek w ramke i mam zamysł zabrać na burgery bo lubią :grin::grin::grin:

1 polubienie

My zamawiamy kalendarz, w każdym miesiącu inne zdjęcia dzieci i do tego jakieś czekoladki :revolving_hearts:

1 polubienie

A może urodzisz w dzień babci i dziadka ale by mieli świetny prezent :smiling_face_with_three_hearts:

1 polubienie

Z Pewnością pojedziemy odwiedzić dziadków , ale to oczywisty punkt tego święta . Dla mojej mamy (babci moich dzieci) mamy bransoletki z pisemną dedykacja. Syn da jedną bransoletkę a córka drugą. Mój mąż planuje tego dnia zrobić pizzę dla babci , moja mama bardzo ją lubi i często prosi żeby na jej przyjazd zrobić pizzę. Oczywiście dzieci będą pomagały bo to w końcu prezent od nich :wink:
Do tego świeczki sojowe , ponieważ moja mama je ubóstwia . Zrobimy też czekoladę dubajską , którą mama/babcia kocha. Dla mojego taty zamówiliśmy wyjątkowy znicz. Dzieci zrobiły laurki a jest pani , która laurki przeniosła na znicz . Nie wiem jaką metodą to wykonuje.
Dla teściów mamy kubeczki i ręczniki z dedykacją na dzień babci i dziadka. Do tego zrobimy beze pavlova . Więc wydaje mi się , że będzie miło i od serca.

1 polubienie

Prezenty kupione. My jakoś szczególnie nie świętujemy. Co niedzielę jesteśmy u moich rodziców więc myślę że w tą dzieci dadzą prezenty. Do teściowej pewnie te pojedzie w niedzielę. Dla jednej babci mamy kubek dla drugiej torbę na zakupy taką materiałowa i fartuszek z napisem ,gdy babcia gotuje wszystkim smakuje, bo mama lubi gotować i piecei często przywozi nam też obiady. Dla dziecka mamy poduszkę z napisem ,poduszka dziadka nie dotykać, bo często jest bitwa o poduszkę między rodzicami :rofl::rofl:

Kupilismy szlafroki z napisem "Babcia Ela " i “dziadek Artur”
Pomyslow na swietowanie zadnych specjalnych nie mamy , napewno zrobie im kilka pamiatkowych fotek , w końcu to pierwsze swieto dziadkow dla mojej corki .
A pozniej te zdjecia wykorzystam do kalendarza dla dziaskow na przyszly rok :wink: chce zrobic z tego taka tradycje , zeby zawsze robic kalendarz ze zdjeciami malej z smieszymi podpisami czy komentarzami

Oczywiście, że tak :wink: jutro jedziemy do jednych. Dziadkowie otrzymają bilety do taetru, drudzy na kabaret. I do tego lauryki przygotowane przez starszego syna. I obowiązkowo najnowsze zdjęcie wnuków.

Jasne! :star_struck: Pierwszy Dzień Babci i Dziadka w tym roku także na pewno będziemy świętować, odwiedzimy jednych i drugich :smiley: wydrukowane mamy najnowsze zdjęcia Wnuczka, dla babć wreczymy bukiety kwiatów, a dodatkowo babcia i dziadek otrzymają piękne, pamiątkowe kubeczki z napisami “Babcia” " Dziadek" spakowane w drewnianej eleganckiej skrzyneczce :heart_eyes:

My już z siostra przygotowałyśmy kalendarz z wnukami i długopisy do krzyżowek :blush:

Synek zrobił breloczki dla babć , będą kwiatki origami . I przedstawienie w przedszkolu :slight_smile:

U nas ze względu na moją końcówkę ciąży, w tym roku postawiliśmy na domowe torciki, które ozdobi mój syn. Niestety już nie mam głowy do prezentów rzeczowych więc stwierdziliśmy, że to będzie taka słodka odmiana, którą najłatwiej mi zrobić. Dodatkowo wybraliśmy, takie wyjątkowe dla nas zdjęcie synka, które wywołaliśmy i oprawiliśmy w ramkę. Więc w tym roku symbolicznie tort i zdjęcie :blush:

Dla dziadka koszulka z napisem "dziadku co jak co ale wnuki to.Ci się udały " :slight_smile: a dla babci box z kubeczkiem i słodkościami:)
Jako, ze nie wiadomo kiedy Mala zdecyduje się przyjść na świat to w niedzielę jedziemy odwiedzić z Synkiem Dziadków:)

1 polubienie

Tak czekamy na zamowione grawerowane herbaciarki dziś kupiłam zestaw herbat prezentowy, do tego słodkości i dodaję kolejną ramkę ze zdjęciem wnuka , w tamtym roku robiłam zestaw z personalizowanymi ramkami i zdjęćmi wnuków a w tym roku musiałam jeszcze jedną ramkę dołożyć :smiling_face_with_three_hearts:

1 polubienie

Jejkuui te przedstawienia mnie zawsze tak rozczulaja :face_holding_back_tears:

Mnie też! Zwłaszcza jak te maluszki nie wiedzą co robić i co się dzieje i jedne płaczą, drugie tańczą, trzecie machają do rodziców :sweat_smile::hugs: sama się nie mogę doczekać takich przedstawień na dzień mamy czy taty :face_holding_back_tears:

Haha dokladnie , jedna piosenka a jedne skacza , drugie podnosza raczki a trzecie robia przysiady :rofl:pke siostrzenixe chodziły na zajęcia taneczne i występowały pierwszy raz na wosp kilka lat temu , jeeeezuuu jak ja sie splakalam , jak bobr normalnie

Właśnie, ja tak sobie myślę że jak będę chodzić na przedstawienia mojego Synka to będę płakać jak jakaś szalona :face_with_peeking_eye: :sweat_smile::joy: i z jednej strony czekam na to a z drugiej się obawiam :joy: