Dziwna zmiana przy linii włosów

Cześć dziewczyny zaczynam 2 trymestr i od 4 dni pojawiły mi się takie plamki co to może być początkowo myślałam że to trądzik bo swędziało i zrobiły się dwie plamki wyglądały jak grudki jednak teraz nie mam pewności obawiam się że mi to może zostać? :frowning:

Najlepiej udać się do lekarza który oceni czy nie jest to wirusowe w ciąży to bardzo ważne, ja miałam zmiany ale nie wirusowe i ginekolog przepisał mi maść davercin ale on jest na receptę

1 polubienie

dziękuje właśnie dziś mam wizytę to dopytam i dobrze że ginekolog może pomóc bo myślałam ze będę musiala się udać do dermatologa

1 polubienie

Mój bez problemu obejrzał i przepisał :blush: tak samo leki kardiologiczne też może wypisać

1 polubienie

Pewnie hormony ale lepiej skonsultowac z lekarzem moze potrzebna jakas masc albo zmiana lub dołozenie jakis witamin :slight_smile:

1 polubienie

No coś ci wyskoczyło. Jak będziesz u ginekologa to mu pokaż. Ginekolog może wystawić receptę praktycznie na wszystko jeżeli jest ci to potrzebne w ciąży

1 polubienie

Ja to mam wrażenie że ginekolog zna się na wszystkim i nie boi się dawać leki. Bo tak to często lekarze tak niechętnie podchodzą do ciężarnych

Dokładnie, bo oni wiedzą co szkodzi a co nie, u mnie w problemach kardiologicznych odrazu powiedział jakie leki mogę na to brać w ciąży, maść tak samo, na problemy z krążeniem w nogach również.

Najlepiej pokaż lekarzowi

I co ci powiedzial ?

Tez mi zaczynaja wychodzic rozne plamy , mozliwe ze to przez hormony

pytał czy mnie to boli ja powiedziałam że swędziało z początku i spojrzał ale nie powiedział co to może być tylko przepisał mi maść Prurigo l3

Najważniejsze żeby pomogło :blush:

Najwarznuejsze ze ktos to widzial. Musisz obserwowac

1 polubienie

Mi jak takie coś wyszło to się ostatecznie pieprzyk z tego zrobił taki płaski , i też w tym miejscu mniej więcej

To może być trądzik ciążowy (hormony szaleją :sweat_smile:) albo delikatne podrażnienie skóry. Jeśli nie ropieją i nie rozlewają się dalej, raczej nic groźnego, ale dobrze obserwować, czy się nie powiększają.

Możesz spróbować łagodnego mycia twarzy (bez alkoholu i mocnych detergentów) i lekkiego kremu nawilżającego. Mi jakoś w 12 tyg ciąży z dnia na dzień zrobiły się czerwone plamy, byłam u dermatologa i powiedział że to zmiany hormonalne, po dniu zniknęły :wink:

1 polubienie