Drogie mamy, jakie dźwięki kojarzą się Wam z macierzyństwem? ![]()
Ja już pisałam że jestem inna
mnie macierzyństwo kojarzy się z płaczem,
„Cmokanie” noworodka podczas ssania piersi. Dla mnie najpiękniejszy dźwięk, którego nigdy nie zapomnę🥹
cisza , gdy śpią obie albo też jak jest cisza to cos się kroi w pokoju obok ![]()
![]()
![]()
![]()
Przełykanie mleczka to też faktycznie cudny dźwięk ![]()
![]()
![]()
“Guganie” to chyba najslodszy dzwiek jaki slyszalam ![]()
![]()
![]()
Mi z macierzyństwem kojarzy się śmiech dziecka, uwielbiam jak mój syn się zasmiewa przez kilka minut ciągiem
i jak mówi “mama”, generalnie na każde pytanie jest odpowiedź “tata”, więc tym bardziej doceniam to słowo “mama”
Płacz krzyk i śmiech ![]()
Delikatny śmiech dziecka, głośne mlaskanie przy jedzeniu
Zdecydowanie z szumem , dzieci uwielbiają zasypiać i spać przy szumisiach
Mi też od razu płacz maluszka, czasem trudny, ale zawsze przypomina, że jestem potrzebna ![]()
Płacz
często też taki wymuszony krzyk
Płacz i gaworzenie dziecka .
Mamusiu”, „tatusiu” i inne wołania bezcenne momenty więzi. ![]()
![]()
Czekam z niecierpliwością na pierwsze świadome „mama” i „tata” ![]()
dla mnie macierzynstwo to przede wszystkim smiech malucha, gaworzenie i to cudowne “mama” po raz pierwszy
No i oczywiscie szum z telefonu suszarki przy 1 dziecku bo bez tego ani rusz
teraz przy 2 nie bylo takiej potrzeby
ale nie.zapeszam bo dopiero 4 m mamy ![]()
Ja puszczałam szumy na aplikacji Spotify, i tam jest takie podsumowanie pod koniec roku, to całe podium zajmowały dźwięki szumu ![]()
Najpierw pomyślałam o płaczu ale później przypomniałam sobie jej pierwsze słowa/ komunikaty typu buu guu gaaa i bruuu wruu
czekamy powoli na pierwsze mama i tata bo już zaczynają się pojawiać te dźwięki ![]()
Ojj pamiętam jak czekałam też , a potem tez pamiętam jak było używane ale tylko mama stanowczo za dużo ![]()
![]()
![]()
![]()
Pierwsze co przyszło mi do głowy to po prostu bicie serca. Od niego wszystko się zaczyna ![]()
Głurzenie dziecka
i slodki głosik płaczu dzidziusia, przełykanie mleka przez bobaska ![]()
![]()
![]()
![]()
Ja szumy puszczałam dzieciom z youtuba ![]()